Прочитај ми чланак

Ђилас: Хоћу на власт по сваку цену!

0

БЕОГРАД – Опет на гласање.
Ванредни парламентарни избори биће одржани на пролеће, у марту или априлу, а демократе су спремне да након њих уђу у владу, макар и као мањински партнер, сазнаје Курир.

Према нашим информацијама, ново руководство ДС, предвођено Драганом Ђиласом, сугерисало је чланству да треба већ да почну да се припремају за те изборе и да буду спремни да уђу у следећу владу по било коју цену.

– ДС тренутно може да рачуна, самостално, на 13-15 процената. Учините све да се тај проценат поправи, а будите спремни да будемо мањински партнер у било којој влади – рекао је Ђилас, а пренео наш извор из ДС.

Незванично, демократе кажу да нису разговарале о изборима, али да је Ђилас спреман да жртвује странку уводећи је у коалицију под неповољним условима, само да би спасао себе и свој бизнис. Званично, кажу, спремни су за изборе кад год буду!

– Ми смо опозиција и не можемо их ми расписати, али дефинитивно је став ДС да кандидујемо политику која ће пресудно утицати на будућу владу. То значи да смо уверени да ће резултати избора бити такви да ћемо имати премијера – нагласио је потпредседник Демократске странке Дејан Николић.

Вуковић: Не верујем да ће бити избора

Ђорђе Вуковић из Цесида каже за Курир да одржавање избора на пролеће није реално.
– Кад год неко ко има власт пожели још мало власти, прође неславно. Историја нас томе учи, тако је прошао Слободан Милошевић, Војислав Коштуница, а видимо и Борис Тадић – каже Вуковић. Он истиче да одржавање избора не би било добро ни због процеса преговора о Косову у које је наша земља ушла, као ни због привредног циклуса и инвестиција.

 

(Курир)