Прочитај ми чланак

ДФ: Браниоци лика и дела Ђукановића да смање доживљај и насиље према младима у ЦГ

0

Поводом већ редовне силеџијске интервенције полицијских одреда по Црној Гори, а по препознатљивом рукопису и налогу шефа режима, Мила Ђукановића, у циљу одбране његове приватне Црне Горе, ДФ указује црногорској јавности да полиција, наводно, штитећи мир и ред, у ствари, прави немире и нереде по Црној Гори

foto: facebook

Поводом већ редовне силеџијске интервенције полицијских одреда по Црној Гори, а по препознатљивом рукопису и налогу шефа режима, Мила Ђукановића, у циљу одбране његове приватне Црне Горе, ДФ указује црногорској јавности да полиција, наводно, штитећи мир и ред, у ствари, прави немире и нереде по Црној Гори„, наводи се у саопштењу Демократског фронта.

По њиховим ријечлима, у многим градовима, међу којима је мирно и достојанствено Бијело Поље, гдје су због тробојке, између осталих, синоћ приведени и Балша Булатовић и Горан Бубања, као и члан Главног одбора ДНП ЦГ, Радован Ракочевић. Полицијски одреди под пуном опремом немилосрдно и нецивилизацијски нападају младе по Црној Гори, уз коришћење пендрека, шок бомби и сузавца, као да је ратно стање, и тиме само подгријавају тензије у овом тренутку, чинећи штету друштвеној клими наше земље.

Јасно је да Ђукановићу и његовим поклисарима смета читава једна трећина грађана Црне Горе, који се изјашњавају као Срби, али и сви они бројни Црногорци, који говоре српским језиком и поштују православне светиње по духовној вертикали Острога.

Демократски фронт позива све режимске бојовнике, браниоце лика и дјела Ђукановића, да смање свој доживљај силе, као и насиље посебно према младима у Црној Гори. И да се одговорно однесу према својој униформи и незадовољном народу који нигдје не наступа агресивно а бива излаган полицијској тортури у скоро свим градовима. А то је оно што овој земљи никако није потребно, и од чега сви треба да се суздрже. А обесправљени народ и вјерници имају легално и легитимно право да демократски и достојанствено исказују своје незадовољство, иако уз све присутне облике дискриминације од стране режима и главног сценаристе свих немилих догађаја током ових година, Мила Ђукановића, који по сваку цијену гледа само да заштити своје енормне рачуне и богатства отета од народа“, закључује се у саопштењу ДФ.