Прочитај ми чланак

Дешава се оно што никад није било: Лажни хакерски напад на ЕПС и софтвер…

0

У Црној Гори се дешава драстична промена, хапсе бивше министре, судије, полицајце, криминалце, одвијају се многа суђења. Дешава се оно што никад до сада није било. Али онда боље да причамо о Селми Бајрами него да анализирамо Скај комуникације где се код нас појављују имена Андреј и Велики Шеф, а суд и тужилаштво кажу: „Ми не знамо о коме се ради“, изјавио је Мирослав Паровић, електроинжењер, доктор енергетике и лидер „слободара“.

Како је указао, пошто се и у Црној Гори појављује име Андреј, одатле смо добили информације да је у питању можда Андреј Вучић.

– И онда је била потребна хитна реакција. И добили смо да смо Селми Бајрами јуначки забранили да уђе у Србију и „одбранићемо“ Косово тим потезом. А иза свега тога се крије да је наш врх власти умешан у тежак криминал међународних размера – поентирао је Паровић.

Он је говорио о нападу хакерске групе „Ћилин“ која је наводно отела документа Електропривреде Србије.

– Разлог напада је да се пеглају рачуни, биланси и спорни документи, како би такав ЕПС могао да се нађе у стратешким партнерствима која се за њега планирају. Хакерски напад се десио у изборној ноћи, слично као рушење у Херцеговачкој. Пет дана пре хакерског напада, појавила се информација да се из Србије на споран начин извози електрична енергија, при чему ЕПС нема зараду, већ посредници, а изигравају се порески прописи Европске Уније – објаснио је Паровић.

Како је рекао, чим су почели да се интересују странци, „кинески змај“ напао ЕПС и документа су нестала.

– Кад се све тако срећно намести по вас, онда ја могу да сумњам у званичну верзију. А онда сам почео да пишем тужилаштвима јер имамо одељење за високотехнолошки криминал. Питао сам да ли је отворен предмет, да ли је испитан Игор Брнабић чији софтвер се користи и да ли је евентуално све то вештачки изазвано и договорено. И засад сам добио одговор од Врховног тужилаштва, месец и по дана након тог хакерског напада, да и даље нема формираног предмета – открива Паровић.

Он је говорио како Вучић може да држи предавања у Давосу јер они не могу да верују нити су сами у у стању да тако направе грађане будалама, као што то чини председник Србије. Како је рекао, Вучић је дотрчао из Давоса како би обавио поверене задатке. Међу њима су и ЕКСПО и Рио Тинто.