Прочитај ми чланак

Демократски фронт: Власт да пусти Мандића и Радуновића до 19 часова, протести се настављају

0

6655f123715623c7b0b3ea042d8caab8

Представници Демократског фронта на конференцији за новинаре у Подгорици затражили да се приведени посланици пусте до 19 часова. Протести се настављају.

Лидер Нове српске демократије и функционер Демократског фронта Андрија Мандић и посланик Славен Радуновић приведени су током протеста опозиције у Подгорици.

Лидери Демократског фронта одбили су сваки дијалог са влашћу за округлим столом и навели да Мило Ђукановић силом хоће да чува власт.

У Подгорици је синоћ током протеста, који је организовао Демократски фронт испред Скупштине Црне Горе, када су демонстранти покушали да уђу у зграду парламента, дошло до кошкања са полицијом, а нереди су избили у неколико делова града.

Полиција ја бацила сузавац и шок бомбе на демонстранте који су разбијали излоге продавница и бутика.

У сукобима полиције и демонстраната повређено је 15 чувара реда, од којих је један задобио тежу повреде тетиве, а 24 грађана затражило је лекарску помоћ.

Полиција је привела више лица, међу којима су посланици ДФ-а Андрија Мандић и Славен Радуновић.

Протести се настављају

Опозиција Црне Горе ће наставити да тражи смену Владе на челу са Милом Ђукановиц́ем, каже једна од лидера Демоикратског фронта Страхиња Булајиц́.

Према његовим речима, директни преговори са представницима власти нису могуц́и, али у опозицији не искључују могуц́ност разговора уз помоц́ међународних посредника.

„Директни преговори са данашњим властима су искључени, циноц́но растеривање протеста, власти су показале да за њих не постоје уставни поредак. Међутим, ако нас позову на то Москва или Брисел, преговори ц́е бити могуц́и“, категоричан је лидер опозиције.

Форма даљег протеста биц́е позната у наредних неколико сати.

(Агенције)