Прочитај ми чланак

Демократска Србија: Пред изборе, све више гласова на продају

0

podmicivanje-korupcija-mito-potplacivanje-rtv-jpg_660x330

Шала или збиља, тек у рубрикама купујем продајем, све више гласова на продају. Да се бирачи могу и купити, јавна је тајна али без доказа – зна се ко то ради али конкретног имена углавном нема, зна се и тарифа али на крају је све остаје недоречено. Социолози зато сматрају да ће та појава и даље живети у нашем друштву.

Купопродаја гасова је противзаконита, а и поред бројни оптужби, једини случај пријављен је после избора 2012. у Новом Саду, за сада без судског епилога

Основно јавно тужилаштво поднело је оптужни предлог против Томислава Бокана и још шест лица због кривичног дела давање и примање мита у вези са гласањем, а из тужилаштва за РТВ кажу да ће даљи ток поступка зависи од тога када ће Основни суд заказати главни претрес.

У међувремену, било је сумњи на куповину гласова у Врбасу и Оџацима, било је и привођења али не и судског поступка, а чекају нас републички избори где је сваки гласач важан.

На крају не треба заборавити да „две црвене“ нису једини начин куповине гласова, има ту и брашна и шећера, обећаних радних места, али и легалне трговине која у политици води преко привилегија до лобирања.

И увек треба имати на уму да све има своју цену.

 

 

(РТВ)