Прочитај ми чланак

ДЕЈАН ПЕТАР ЗЛАТАНОВИЋ (УРЕДНИК СРБИН.ИНФО): Нестаћемо ако се одрекнемо Космета

0

Гост емисије "Интервју", продукције „Балкан.инфо”, коју води Теша Тешановић, био је господин Дејан Петар Златановић, главни и одговорни уредник портала "СРБИН ИНФО".

У једном тренутку је господин Златановић, подржавши протести народни иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије”, изјавио „да док народ не изађе на улицу и на неки начин не покаже своју приврженост према Косову, тешко да ће и наша власт да брани тај став пред међународном заједницом – да је Космет Србија.

„Људи  ставите било коју мајцу, која јасно казује да ако неко изда Косово (тако што то потпише) – да ли ја, Дејан Златановић, да ли био мој брат Предраг Златановић или лидер Двери Бошко Обрадовић, да ли био Ђилас или Александар Вучић, Ивица Дачић или патријарх Иринеј,  Жељко Митровић, тај ће због Косова и страдати. То нам историја показује.  Ко потпише, њега убише!”

„До ове идеје (пароле) сам дошао, проучавајући као историчар нашу повест. Мени није била идеја да да пошаљем некакав пиштољ ка Вучићу, већ сам размишљао шта се дешава са људима који потпишу неку врсту издаје своје државе и народа”, рекао је Златановић и додао:

„ Ајде, да видимо шта се дешавало од 1804. године. Видите шта се десило са Милошем Обреновићем, који је жртвовао Карађорђа и Миланом Обреновићем, који је прокоцкао државни буџет. У крвљу је завршила та династија. Такође, Александар Карађорђевић уместо да створи српску државу, створио је југославнску државу, па како је завршио – насилном смрћу. Неће народ да убије оног ко издају државе потпише, већ ће га убити баш људи из његовог окружења или зарад чијих циљева је потписао. Зато сам уз подршку народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије“ и других сродних народних удружења, дошао до идеје да обучемо и мајице на којима пише –  Ко потпише, њега убише!”

„Замислите да улицама Београда ову мајцу носи хиљаде људи, а у Србији на стотине хиљада Срба. Па, да видим тог мајчиног сина који ће Вучићу да каже – Мораш да потпишеш издају Косова.

Народе пробуди се, Косово је твој опстанак, то је твоја борба, Косово је питање опстанка српске нације и државе. Није то питање да ли ћемо ми да преговарамо као да је то питање трансфера играча да пређе из Реала у Барселону или из Партизана у Звезду, па је због тога велика фрка. Не, него је питање да ли ћемо уопште постојати као држава или нација, јер оног тренутка када дамо Косово, ми смо завршили као држава. А да то није лаж или нека моја фикција, погледајте шта се нама као народу дешава када смо се одрекли српске државе стварајући Југославију.

Добили смо геноцид над нашим народом. То се дешава када се одрекнемо државе или дела државе. Уместо да имамо своју – српску државу, тамо где је српски народ, ми смо стварали нешто што у стварности није постојало – Југославија и југославенски идентитет – те смо после само двадесет година доживели геноцид над нашим народом – од Крајине до Косова. (Ми заборављамо да су над нама и у Другом светском рату Албанци извршили геноцид на Космету). Албанци су на Косову тражили своју државу без нас, муслимани у БиХ, Хрвати у Далмацији, а ми смо све време хтели Југославију – рекао је Златановић.