Прочитај ми чланак

Дегутантан шлихт квислинга: Урсула тражи признање КиМ, Вучић је дочекао цвећем

0

Разговараћемо цео дан и цело вече, и у четири ока и за вечером, најавио је председник уочи данашњег сусрета

БЕОГРАД – Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен стигла је данас, нешто пре 13 часова у Београд, где ју је на аеродрому сачекао председник Србије Александар Вучић.

Она ће се срести и са премијерком Аном Брнабић а како је најављено из Председништва, Вучић и Фон дер Лајен имаће најпре тет-а-тет разговор у Палати Србија, а затим и састанак са члановима двеју делегација.

13.00 – Председник Србије дочекао Урсулу фон дер Лајен на београдском аеродрому. „Добро дошла, очекују нас целодневни разговори у којима ћу исказати сваку врсту захвалности ЕУ на помоћи и подршци коју нам је пружила, у нади да ће Србија имати снаге да испуни своје приступне обавезе и постане део породице европских народа“, објавио је председник на званичном Инстаграм налогу Будућност Србије.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је синоћ изјавио да ће током целог дана имати разговоре са Фон дер Лајен о свим важним питањима за Србију.

“Имаћемо разговоре сутра током целог дана и цело вече. Осим званичних разговора, и онога што саопштимо јавно, имаћемо разговоре у четири ока и после за вечером о важним питањима за Србију”, рекао је он на ТВ Хепи.

Фон дер Лајен у Београд долази у оквиру четвородневне посете Западном Балкану коју је почела у недељу у Скопљу, а како би представила детаље Плана раста ЕУ за регион.

Она је јуче боравила и у Приштини где је на конференцији за новинаре са председницом Косова Вјосом Османи затражила да Косово пружи прилику формирању ЗСО, а Србија да прихвати де факто признање Косова.

Фон дер Лајен се претходно у Скопљу састала са председником Северне Македоније Стевом Пендаровским и премијером Димитром Ковачевским где је поновила да ЕУ планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра.

Фон дер Лајен пре подне је боравила у Црној Гори, а балканску турнеју завршиће сутра у Босни и Херцеговини.