Прочитај ми чланак

Данас нема блокада, али има протеста у Лозници

0

Грађани и активисти из Лознице, Горњих Недељица и других места организоваће данас протест, али овога пута неће бити блокиран магистрални пут. Александар Јовановић Ћута потврдио је да сутра неће бити протеста испред Сава центра у Београду и поручио да ће се представници Еколошког устанка прикључити протесту у Лозници.

Активиста из Горњих Недељица Златко Кокановић рекао је да ће протест почети у 14 сати на шеталишту код Поште у Лозници и нагласио да овог викенда неће бити блокиран пут.

„Протест ће почети у 14 сати и припремили смо један програм, биће говорника, разговараћемо о томе што је било до сада и о ономе што ће бити. Скуп смо пријавили у СУП-у, а блокада неће бити. Ми ћемо се скупити на шеталишту код Поште у Лозници. Идеја је да протест траје два сата, толико смо пријавили, али је могуће да се мало продужи. Не верујем да ће бити никаквих проблема и позивам све грађане да нам се прикључе“, рекао је Кокановић у најави протеста.

Он је рекао да ће на протест доћи и чланица СЕОС-а и мештанка Прањана Љиљана Праловић, али и други активисти и грађани из мешта широм Србије.

Активиста и представник Еколошког устанка рекао да ће се они заједно са СЕОС-ом придружити протесту у овом граду.

„Неће бити окупљања сутра испред Сава центра јер је дефинитивно објављено у Службеном гласнику да се поништава уредба Владе о Рио Тинту. Уколико буде неких других скупова, ми ћемо обавестити јавност. Донета је о одлука у гласнику о поништењу радне групе за пројекат Јадар. Ми ћемо се заједно са СЕОС-ом придружити протесту у Лозници“, подвукао је Јовановић.