Прочитај ми чланак

„ДАН МЛАДОСТИ“ Уместо штафете палили бакље – У Нишу славили Вучићев рођендан

0

Некада 25. мај, сада 4. март. Некада су за Титов рођендан носили штафету, сада СНС ботови носе бакље за нови "дан младости", односно рођендан Александра Вучића.

Више десетина грађана прославило је ноћас рођендан председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића на зидинама Тврђаве у центру Ниша на којима су палили бакље, развијали транспаренте и лепили поруке „Мој председник Александар Вучић“ и „Срећан рођендан председниче“.


Паљење бакљи пропратио је не само велики дим, већ и песма “Подигнимо заставе”, која се означава као неформална химна СНС, пре свега због дела текста “Ми смо пуни снаге/ми смо пуни воље/ми идемо напред/ брже, јаче боље”.

Прослава рођендана је снимана дроном, а снимак се појавио на друштвеним мрежама. Прослава је почела пред поноћ, пред сам крај Вучићевог рођендана, 5. марта.

Центар Ниша је и 5. марта 2014. године освануо са стотинама постера са ликом Вучића, развучених на конопцима између бандера, као и транспарентима Српске напредне странке, у оквиру акције Општинског одбора СНС-а у градској општини Медијана. Тадашњи градоначелник Зоран Перишић је постављање објаснио предизборном кампањом и негирао да има везе са било чијим рођенданом.

Конопци на којима су окачени постери и транспаренти исечени су пар дана касније. Градоначелник Перишић је казао да су исечени ножевима и да иза тога стоји “неки четнички покрет”.