Прочитај ми чланак

Дан Д или још једно одлагање обрачуна Вучића и Стефановића

0

Данас заседа Савет за националну безбедност. Председник је прошле суботе, гостујући на Телевизији Прва, рекао да ће јавност благо речено бити шокирана оним што ће моћи да види и чује, а што се односи на истрагу о криминалној групи Вељка Беливука. Уследило је вишедневно нагађање шта би Вучић све могао да покаже, као и апел породица неких од несталих младића да се не објављују фотографије и снимци монструозних убистава.

Дан Д или још једно одлагање обрачуна. Тужилаштво које води истрагу о пословима клана Вељка Беливука до сада није саслушало нити помиње актуелног министра одбране, али су зато таблоиди и власти наклоњене телевизије у налету на људе који се сматрају блиски Небојши Стефановићу.


Новинар Недељника Душан Телесковић који је назвао заседање Савета за националну безбедност Вучићевим брионским пленумом, а Небојшу Стефановића упоредио са Александром Ранковићем, каже за Н1 не верује да Стефановић има толико снажне адуте у рукама да би се супротставио Вучићу.

„Само је питање да ли ће се десити вечерас тај пленум или ће се одложити за неки други дан. Зависи од тога шта су полиција и службе успеле да скупе претходних дана. Али од тога како би се тај сукоб одразио на јавно мњење, односно како би утицао на подршку коју има Вучић, па и Стефановић“, каже новинар Недељника.

Телесковић сматра да је јавност у Србији потценила актуелног министра одбране и бившег министра унутрашњих послова, те да се Небојша Стефановић показао као неко ко уме да контролише полуге моћи.

„Можда је и Вучић потценио Стефановића у једном тренутку. Када га је ставио на место координатора за националну безбедност, тада је почело њихово размимоилажење. Има прича да је Стефановић блокирао улазак Андреју Вучићу у београдске финансије, а има и тих других прича да је Вучић незадовољан Стефановићевим радом, односно енормним богаћењем људи око њега“, додаје Телесковић.

Да се одвија борба за превласт у београдом СНС-у, потврђују и написи на друштвреним мрежама истакнутих напредњака, попут посланика Владимира Ђукановића.

„Странице друштвених мрежа појединих београдских одбора СНС ме подсећају као да неко хоће да иде у четнике 1945. године“, написао је Ђукановић.

Пре Стефановића координатор свих служби безбеддности је био сам Вучић и управо му је та позиција омогућила успон ка премијерском и председничком месту. Пре Вучића координатор служби био је Миодраг Мики Ракић, који је сматран једним од најмоћних људи у време власти ДС.