Прочитај ми чланак

Дака: Идем на саслушање због изјаве о Вучићу и атентату

0

Председник Народног покрета и црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић потврдио је да је позван на саслушање због изјаве да иза његовог атентата пре годину и по дана стоји председник Србије Александар Вучић.

“На саслушање сам позван 23. марта у Министарство унутрашњих послова Црне Горе како бих објаснио ситуацију око атентата на мене. Вућић има амбицију да посвађа људе у Црној Гори, као што је то урадио у Србији, на Косову и Републици Српској. Тај његов порив не јењава и то је нешто што ће сигурно усложњавати ситуацију на овим просторима. Лудак је стварно кренуо у луду причу, видите сами шта се у Србији дешава и да народ не може нормално да живи”, рекао је Давидовић.

Он додаје да ништа посебно не очекује од предстојећег саслушања, те да је он само рекао истину.

“Вучићеви медији су пренели да су то извршили криминалци који су сад похапшени (клан Вељка Беливука), а сви знају да је њих створио Александар Вучић. Ја немам других извора, он је сам себе открио”, поручује он.

Подсетимо, Давидовић је на конференцији за медије, одржаној 10. марта, изјавио да иза покушаја атентата на њега и владику Јоаникија, који се догодио у децембру 2019. године, стоји лично председник Србије Александар Вучић. Управо је то повод због чега су га истражни органи Црне Горе позвали на саслушање.