Прочитај ми чланак

Дачића пратили у истрази против Шарића?

0

Тадашњег министра полиције Управа криминалистичке полиције пратила је 2008. године и забележила његове сусрете са газдом Шарићевог клана Родољубом Радуловићем. Премијер поручује да се ради о „намештаљци“

Управа криминалистичке полиције 2008. пратила је Ивицу Дачића и снимила његова два сусрета с Родољубом Радуловићем, газдом Шарићевог клана.

Како пише дневни лист “Информер”, Дачић није желео да коментарише ове наводе, али су његови најближи сарадници пренели том листу да је премијер поручио да пре четири и по године није знао да је Радуловић осумњичени мафијаш.

– Ово је страшан скандал који мора да се истера до краја. Страшно је што је УКП радила свом министру иза леђа и што га полицајци ни у једном тренутку нису обавестили да је Радуловић под истрагом. Посао полиције јесте да штити државне функционере од сусрета са сумњивим личностима. Оперативци УКП-а су морали да обавесте министра да је Радуловић под истрагом. Они то нису урадили већ су фабриковали снимке којима сада покушавају да уцене министра. То им неће поћи за руком – рекао је један од најближих Дачићевих сарадника који је навео да је ово само један од покушаја да се спречи смена директора полиције Милорада Вељовића.

Такође, и “Б92″ јавља да је у службама безбедности добила потврду да имају информацију да се Ивица Дачић састао с неким од припадника Шарићевог нарко-клана.

“Информер” открива да се Дачић срео са Родољубом Радуловићем, у новембру и децембру 2008. године, и да је, како наводе у УКП-у, документација са Дачићевим сумњивим контактима прослеђена Тужилаштву и Бироу за комуникације служби безбедности. Иначе, у тајним службеним белешкама УКП-а наводи се, како тврди тај лист, да постоје конкретни докази о везама Радуловића и Дачића.

Наводно, у белешкама УКП-а стоји да је неоспорно потврђено да су министар Дачић и његов тадашњи шеф кабинета Бранко Лазаревић често комуницирали са Родољубом Радуловићем званим Миша Банана, једним од највише рангираних чланова Шарићевог клана, који је према изворима више страних обавештајних служби био задужен за транспорт кокаина од Јужне Америке до Европе.

(М. С. / Извори: Б92, Информер / Фото: Тањуг)