Прочитај ми чланак

Дачић: Удовички да се изјасни или оде

0

ivica-dacic oebs

Министар иностраних послова Ивица Дачић изјавио је да министарка Кори Удовичку треба да се изјасни о афери прислушкивања или да поднесе оставку, док министар трговине Расим Љајић указује да само премијер одређује састав свог кабинета.

– Кори Удовички треба да се изјасни о целој овој лажној афери. или да поднесе оставку – рекао је Дачић за „Данас“, упитан да прокоментарише став министра за рад Александра Вулина да не разуме премијера Србије јер „трпи Кори Удовички у влади“.

Дачић напомиње да „није могуће да о томе не изрекне став“.

– Немогуће је бити у Влади, а у исто време нападати је. Кори, као и ја и сви ми, има и додатну моралну обавезу према Александру Вучићу, који ју је позвао и поставио на место потпредседника Владе – сматра Ивица Дачић.

Према његовим речима, у овим питањима „као што су лажне афере и напади на Владу и премијера, не може се бити уздржан“.

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је рекао је за „Данас“ да „премијер Србије одређује састав свог кабинета, и ту нема шта даље да се каже“.

– Министри могу да дају своје личне оцене или не, али само Вучић одређује ко ће бити министри у Влади Србије – прокоментарисао је кратко Љајић.

„Данас“ пише да су Дачић и Љајић једини чланови владе који су се одазвали позиву да кажу шта мисле о овој јавној „прозивци“ министара.

Извор: Танјуг