Прочитај ми чланак

Дачић: Ратовао сам за Косово, мирно спавам! (ВИДЕО)

0

9 (1)

(Телеграф.рс)
Премијер Ивица Дачић ушао је у краћу расправу с једним грађанином на почетку маратона, који га је питао да ли може мирно да спава након парафирања споразума с Приштином

Ни Београдски маратон, који је почео јутрос, није прошао без политичке атмосфере подгрејане парафирањем споразума са Приштином у Бриселу.

Неки од окупљених грађана искористили су присуство премијера Ивице Дачића на старту трке и довикнули му: “Косово је Србија”.

Један од њих успео је да приђе премијеру и уђе у краћу расправу с њим, питавши га да ли може мирно да спава. Посебно је занимљиво то што Дачић није дозволио обезбеђењу да га заустави, већ је поручио да му је драго да има прилику да поприча с њим.

– Зар ти мислиш да си већи Србин од мене? – питао га је Дачић, и додао:

– Ја сам ратовао за Косово. Мирно спавам!

– А да ли бисте више волели да их протерају (Србе са Косова), па да онда плачемо? Ви волите да их протерају, па да плачете за њима! Ти више волиш Србију од мене? – наставио је Дачић разговор с незадовољним грађанином.

Премијер је нагласио да ће све урадити да спасе Србе на Косову и Метохији, а на питање да ли Скупштина може да не прихвати парафирани споразум, одговорио је потврдно.

– Ако Скупштина мисли другачије, ако народ мисли другачије, нека буде – поручио је он.

Дачић је по завршетку тог разговора рекао да му је драго што му је тај грађанин “у лице казао шта мисли”.

На завршетку Трке задовољства група учесника протрчала је кроз циљ с транспарентом на којем је писало “Не дамо Косово“, а чули су се и повици са истом поруком.

Погледајте снимак разговора са незадовољним грађанином:

Пред почетак маратона, са зграде у Булевару краља Александра спуштен је транспарент “Издао си Косово”, а исто је поручено и са разгласа.

У том тренутку на бини су били Ивица Дачић, Венсан Дежер и Карл Луис, а полиција је реаговала и транспарент је уклоњен.