Прочитај ми чланак

Дачић: Хомосексуализам није нормалан!

0

Ivica-Dacic-21

(Телеграф)

Ако геј парада не буде забрањена, онда ће бити одржана – овако је у Нишу министар унутрашњих послова Ивица Дачић одговорио на питање о овогодишњој паради поноса.

– МУП не одобрава скупове, само их забрањује, ако има потребе за забраном, ми ћемо је забранити. Безбедносне процене се и даље разматрају, јер како се приближава тај дан, оне су различите – казао је Дачић.

Он је истакао да хомосексуалци имају иста права као и други грађани, али не и право да постављају правила понашања.

– Равноправни су са свим осталим грађанима, али немој да ми причате да је то нормално, кад није. Ако је то нормално, зашто смо онда изузеци? Немам ја никакву мржњу према њима, само не могу да прихватим да је то нормално зато што није природно. Ако је то мањина и изузетак, онда и они треба да воде рачуна да не вређају осећања већине. Прошле године су направили изложбу на којој су Исуса Христа приказали као хомосексуалца, а сада очекују да их неко дочекује аплаузима и овацијама. Ако то постоји у земљама ЕУ, не значи да ми треба да пружамо подршку тој појави. Зато, молим вас, немој тамо неко да каже да је то узор којим ћемо васпитавати нашу децу, не, али они имају право да се окупе, мада бих волео да се из безбедносних разлога не окупљају – казао је Дачић.

Он је изразио незадовољство што се геј парада повезује с европским интеграцијама.

– Питање је зашто организатори то увек раде у септембру и октобру пред закључивање годишњег извештаја о напретку Србије ка ЕУ. Ако је то довољно да ми у јануару отпочнемо преговоре, ми ћемо то урадити, али не прихватам да се европске вредности тиме мере – рекао је Дачић, и наставио:

– Али нико нема права да говори да ћу ја отворити, а Вучић затворити ту манифестацију, а да нас нико није питао да ли ћемо то да урадимо.

Он је апеловао на политичаре да не профитирају на овој ситуацији.

– Молим политичаре да престану да им се улагују и да на томе прикупљају политичке поене. Други покушавају да томе приђу на екстеман начин, а то апсолутн не доноси ништа добро. Ја бих волео да неко на делу покаже колико их подржава. Сви причају да сам их ја забрањивао, а код мене у Главном одбору имам човека који је њихов активиста, док је омладина наше странке подржала њихову параду.