Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ ДОВОДИ ЗАХАРОВУ у Гучу

0

Шеф дипломатије угостиће сарадницу Сергеја Лаврова на "Сабору трубача". Жели и на овај начин да захвали на њеној срчаној борби за националне интересе Србије, посебно у одбрани Косова и Метохије

ШЕФ дипломатије Ивица Дачић позваће портпаролку руског министарства спољних послова и своју добру пријатељицу Марију Захарову да ове године буде његов гост у Гучи, на „Сабору трубача“.

Министар Дачић жели и на овај начин да захвали једној од наближих сарадница руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова на њеној срчаној борби за националне интересе Србије, посебно у одбрани Косова и Метохије.

– Она се заиста несебично залаже за наше интересе и кроз јавне наступе и изјаве које даје, али и на многим местима и у ситуацијама које нису видљиве у јавности, и на томе смо јој веома захвални – рекао је српски шеф дипломатије.

Дачић и Захарова током година су изградили специфичан однос и не пропуштају да једно друго изненаде и необичним поклонима. Тако је Дачић пре две године изненадио Захарову поклонивши јој део женске српске народне ношње – јелек. Она је слику у јелеку објавила на својој фејсбук-страници, уз коментар да не зна када је Дачић „успео да јој узме меру“ и нашалила се да је заборавио да стави горње дугме. Само 15 дана након што јој је стигло изненађење од министра Дачића, она је њему, по Лаврову, послала специјалан дар – цигару са налепницом на којој је њен лик.