Прочитај ми чланак

„ДА РУСИЈА СПРЕЧИ улазак Црне Горе у НАТО“

0

Блокада британске резолуције о Сребреници представља пораз једностране пропаганде Запада која је имала за циљ да једином ,,истином“ прогласи бљутаве мантре које понављају амерички регионални сателити против Срба. Русија и дефинитивно постаје партнер који намјерава да од Србије, Црне Горе и Републике Српске створи достојанствене земље које ће водити рачуна о националним и интересима својих грађана, саопштено је из Српске листе.

Српска листа се нада да ће спољнополитичка иницијатива Русије бити присутна и приликом процеса блокирања уласка Црне Горе у НАТО. Нажалост, уколико могућност блокаде буде искључиво зависила од дјеловања парламентарне опозиције којом координира Ранко Кривокапић, Црна Гора ће бити централни регионални простор за НАТО базе.

Једино Русија има потенцијал да наше просторе заштити од терористичких акција каква је скоро за длаку избјегнута на приморју о чему власт ћути, баш као и режимски и ,,опозициони“ медији.

Чак је лако кренути у НАТО, али ће јако тешко бити у рову против руских војника за двије или три године. Црна Гора је још на вријеме да се не брука, односно да се предомисли и одбаци концпете уласка у НАТО и војне неутралности који је такође предворје за приступање НАТО-у у року од пет година.

Када руски војник дође у Црну Гору, реализацијом споразума о приступању ОДКБ, ово ће бити слободна земља, а ако нас задеси судбина да Американци формирају војну базу у Бару или камп у Даниловграду, с разлогом аутоматски постајемо најугроженије парче европске територије од милитантног ислама.

“Руски вето на британску резолуцију у Сребреници у сваком случају свједочи да Русија намјерава да српском етничком простору гарантује политичку стабилност која је важна за будуће инвестиције и колективни систем безбједности. Српски народ дугује велику захвалност Руској федерацији због јучерашње поступка, а очи Срба Црне Горе упрте су на Исток са надом да Руси неће дозволити НАТО окупацију државе у којој живимо”, закључује се у саопштењу.

Извор: Аналитика