Прочитај ми чланак

Да ли сте били на Космету? А у Бриселу и Бодруму?

0

Svi na Kosmet

(srbin.info, фото: dan-veterana)

Медијска манипулација под диригентском палицом Запада настављена је и у „напредном” режиму. Тако је самозвани Београдски центар за безбедносну политику објавио резултате истраживања, по којем чак 62 одсто грађана Србије никада није било на Косову и Метохији.

Другим речима, „шта ће нам бре то Косово када тамо никада не идемо”. Наравно, реч је о класичном спиновању организације под директним утицајем Запада, које је и имало за циљ да српском народу представи како је бесмислено да се бори за очување јужне покрајине.

Коме сметају српске табле?

Како се медијски манипулише у Србији показује и текст у дневном листу „Блиц”, у којем се аутор саблажњава над чињеницом да је, како кажу, „екстремистички” покрет „1389” грађанима Вождовца даровао теретану у парку на Коњарнику.
Највише им смета табла на улазу у парк са натписом „Спорт, здравље, национализам”.
Невероватно је да су исти медији којима смета српски национализам, у маратонским текстовима опевавали сличне акције америчких и немачких амбасадора у Београду, од њих правили највеће хуманисте, заборављајући хиљаде убијених цивила, срушене мостове, Милицу Ракић…

Јер, анкетари су грађане могли да упитају и следеће: Да ли сте икада били у Бачкој? Нема сумње да би такође дошли до одговора да две трећине Срба, нарочито они из сиромашних средина, никада нису посетили ову војвођанску област. Чак би и за Београд резултат био изненађујуће висок.

Право питање, које бриселски пионири не смеју да поставе је „да ли сте били у Бриселу и Вашингтону”? Резултат би сигурно био испод три одсто, али исте те пионире не спречава да од Срба траже да им САД и Европска уније буду драже од Косова и Метохије.

Не треба заворавити и то да је јужна српска покрајина већ готово 15 година окупирана, што је знатно отежало да рецимо млађе генерације иду на екскурзије у овај део Србије. С друге стране, критика да су Срби занемарили своју духовну колевку – стоји. Однос према Космету код једног дела Срба иде тако далеко да је за њих то нека територија у Зимбабвеу, а не света српска земља на тек  нешто више од двеста километара од Београда.

Постали смо народ који је у стању да без икаквих проблема лежерно испија пића у баштама кафића, док у исто време српски народ и манастири трпе фашистички терор на Космету у сред 21. века. Такође, радије обилазимо Ватикан него наше православно благо на Косову и Метохији.

И зато премијер Турске Ердоган и може без икаквих проблема у сред Призрена да поручи како је Косово Турска и Турска Косово. Много Срба није било на Космету, али је зато не тако мали број њих је летовао у Турској. С обзиром на то шта је Ердоган рекао, онда му све дође негде исто: Пећка патријаршија или Бодрум…

Нема сумње да Ердоганово понижење над Србима неће отрезнити добар део домаће јавности, која ће наставити да летује у Турској (није тајна да су у домаћим агенцијама аранжмани за обилазак Истанбула тренутно најтраженији) и наравно гледа турске серије.

Све је више родитеља који децу уписују на турски језик, диве се османској култури… Не смета Србима ни да опчињено гледају измишљену серију о Сулејману, једном од најгеноциднијих владара у историји, који је из Београда однео мошти Свете Петке.

И зато спиновање од стране самозваног Београдског центра за безбедносну политику не треба схватити само као медијску манипулацију, већ и као опомену у ком правцу креће српски народ, ако буде забораво на Косово и Метохију.

Алексеј Димитријевић