Прочитај ми чланак

Чувару Зејтинлика Предрагу Недељковићу НИЈЕ ОБНОВЉЕН УГОВОР! Уместо њега доводе…

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић поделио је на друштвеним мрежама текст Оливера Р. Николића о још једном срамотном потезу напредњачке власти. Да режиму Александра Вучића баш ништа није свето, говори и то до су решили да и свето место какво је “Зејтинлик” укаљају својим смрдљивим неделима.

Нова шефица Конзулата Републике Србије у Солуну је одлучила да не обнови уговор Предрагу Недељковићу који се брине и одржава Српско војничко гробље „Зејтинлик“.

То што на више језика објашњава историју и јунаштво изгинулих Срба посетаиоцима 24/7/365 дана , за њу није од важности. Уместо њега планирано је да се запосле две особе са површним знањем грчког, а да се додатно плаћа још неким фирмама одржавање.

На овај начин једна од три највеће Србске светиње у Грчкој ( Манастир Хиландар, Лидо и Зејтинлик) се приватизује.

Истотичари са универзитета АРИСТОТЕЛУС су се обраћали тим поводом конзулату РС у Солуну, међутим особље одбија било какву комуникацију.

Човек који са великом пажњом покушава да одржи успомену на изгинуле нам претке, је одлуком некога који не зна ни шта српском народу значи Србско војничко гробље „Зејтинлик“, одлучио да је то небитно.

Врло је битно ко нас тамо представља, да ли зна историју и на који начин излаже чињенице, а не само попуњеност тог радног места са било ким.

Да иронија буде већа Предраг Недељковић је ове године због своје ангажовања проглашен за почасног грађанина града Краљева.

Питао сам га да ли је у некој странци или шта мисли о једнима или другима, одговорио ми је ” о томе је грех причати јер за ове мученике који почивају на Зејтинлику, није никад постојала ни странка , ни поделе међу нама, ни богат ни сиромашан већ само МАЈКА СРБИЈА!”

Ђорђевић је иначе летос поново посетио Зејтинлик, где се и сусрео са Предрагом Недељковићем који га је упознао са проблемима са којима се среће приликом обављања своје, слободно можемо рећи, свете дужности.