Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Мањине још преламају са ким ће да праве Владу Црне Горе

0

Упркос очекивању да ће представници Бошњака, Албанаца и Хрвата у будућем сазиву Скупштине Црне Горе синoћ „преломити“ и рећи нам да ли ће подржати владу ДПС-а или мањинску извршну власт опозиције, то се није десило.

manjinske-stranke-01-640x425На састанку у Подгорици представници  партија мањинских народа,  коалиције „Албанци одлучно“, Бошњачке странке и Хрватске грађанске иницијативе разговарали су о заједничкој платформи која ће садржавати политичке захтјеве,  у складу са њиховим  партијским програмима и принципима.

На састанку је договорено формирање заједничке Радне групе која ће наредних дана радити на заједничкој платформи мањинских партија у Црној Гори.  Уједно са   Платформом, свака од партија или коалиција ће радити и на дефинисању посебних докумената у којима ће бити наведени специфични политички захтјеви,  као саставни дио  овог процеса“, наводи се у заједничком саопштењу.

Тек након дефинисања ових  заједничких  и посебних докумената представници партија ће кренути у процес преговарања око скупштинске већине, наводе они.

Састанку у Подгорици, у просторијама БС, учествовали су  у име Бошњачке странке – потпредсједници Осман Нурковић, Кемал Пуришић, политички директор Суљо Мустафић и будући посланик Ервин Ибрахимовић. Коалицију „Албанци одлучно“ представљали су предсједник и потпредсједник Форце Назиф Цунгу и Генци Ниманбегу, предсједник  Албанске алтернативе Гјергј Цамај и , предсједник ДУА и Мехмет Зенка. Хрватску грађанску иницијативу заступали су предсједница Марија Вучиновић и носилац њихове листе Адријан Вуксановић.