Прочитај ми чланак

Црква да Вучићу одузме орден! Линч у ЦГ рецепт уништења СПЦ на Космету

0

Има ли овде Срба? Чувено питање бившег амбасадора Русије у Београду Александра Конузина, ускоро можда неће бити ни важно, ни актуелно. Одговор на њега гласиће: нема. Уколико будемо дозволили да нам се отме и уништи све оно што нас чини Светосавцима, бићемо само маса на одређеном простору, без идентитета, која живи и умире без Васкрснућа.

Да ли ћемо то дозволити, не зависи ни од мафијашко-диктаторског брака Мило Ђукановић – Александар Вучић (имају и Бебу), ни од опозиције у Србији и Црној Гори, већ искључиво од нас самих – од српског народа. 
 
Зависи од тога да ли ћемо једном за сва времена стати на пут двострукој окупацији Србије: од стране дубоке УДБА државе, која је да би задржала своје привилегије – сервилна Западу.
 
Зашто је спорни Милов закон, пред којим срамно ћути не само Александар Вучић, већ и сви режимско-клозетски медији, окидач за уништење Светосавља? Ово су његове кључне тачке и значења:
 

Чл 4: „…Прије именовања највиших вјерских великодостојника вјерска заједница о томе на повјерљив начин обавјештава Владу Црне Горе“ – Владике ће да потврђује власт у ЦГ.
 
Чл 6: „Добра која представљају културну баштину Црне Горе не могу се отуђити или изнијети из државе без сагласности Владе Црне Горе“ – Нема изношења икона и моштију без дозволе.
 
Чл 7: „Забрањена је злоупотреба вјерских осјећаја у политичке сврхе“ – Држава тумачи да ли је било злоупотреба.
 
Чл 11: „Сједиште вјерске заједнице која је регистрована и дјелује у Црној Гори МОРА бити у Црној Гори“ – А не у Патријаршији у Београду.
 
Чл 15; „Вјерска заједница може да се региструје ако има најмање 50 вјерника“ – Релативизација СПЦ.
 
Чл 16: „Назив вјерске заједнице не смије садржати назив неке друге државе и њена обиљежја“ – Не може СРПСКА православна црква.
 
Чл 21: „Државни орган дужан је да без одлагања код надлежног Суда иницира поступак за забрану дјеловања вјерске заједнице“ – Држава Монтенегро може да забрани СПЦ.
 
Чл 24: „…имовина вјерске заједнице постаје државна имовина“ – Легализација одузимања.
 
Чл 33: „Изградња, адаптација и и реконструкција вјерских објеката може се изводити само уз надзор надлежног органа државне управе“ – Надзор над зидањем цркава.
 
Чл 52: „Сви вјерски објекти за које се утврди да су изграђени заједничким улагањем грађана до 1. Децембра 1918. године, државна су својина!“ – Кључно: Острог и остале светиње се одузимају од СПЦ.

Дакле, ово је рецепт који ће се применити и на такозваном Косову и који ће бити одлучујући ударац на српски народ уз благослов издајничких режима у Србији и Црној Гори. Наредних месеци искристалисаће се многе ствари и у Републици Српкој.
 
Посебно је опасно то што Вучић ћути на чињеницу су одшкринута врата и уласку Босне и Херцеговине у НАТО.
 
Због свега овога, Српска православна црква би морала што пре да одузме највиши орден који је даровала Вучићу, а свештенство у Србији и Црној Гори да заузме јасан и недвосмислен став према издајничким режимима. Времена за калкулисање, вагање и трговину више нема. 
 
Не дозволимо да нас се постиде Свети Сава, Свети Петар Цетињски, Свети Василије, Свети Николај Велимировић и сви наши Светитељи.