Прочитај ми чланак

ЦЕСИД: Нисмо изненађени, два разлога за овакву излазност

0

Извршни директор Цесида Бојан Клачар навео је да није изненађен малом излазношћу у јутарњим сатима на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Он је навео да су и истраживања показивала да ове године излазност неће бити на нивоу прошлогодишњих председничких избора.

– Нисмо изненађени излазношћу у преподневним сатима из два разлога. Најпре, предизборна истраживања су указивала да ове године не можемо да очекујемо излазност на нивоу од прошле године када говоримо о финалним пројекцијама и други разлог је заиста јутрос веома лоше временске прилике, а временске прилике припадају групи разлога због чега они људи који нису толико заинтересовани за политику најчешће могу и да апстинирају. Један део одговора на питање какве трендове можемо очекивати у будућности, односно током дана, зависи од две ствари активности странака, али и од временских прилика, односно да ли ће оне мало више ићи на руку оним људима који би евентуално изашли данас из својих домова – рекао је Клачар за Б92.нет.

Како је рекао, постоје и две групе разлога због чега људи не излазе на изборе.

– Имамо две групе разлога због чега људи не излазе на излазе на изборе. Прва група разлога су такозвани принудни апстиненти, дакле они људи који из административних разлога нису уписани у бирачки списак, који у том моменту нису у Београду, а уписани су у бирачки списак, али имамо дакле и оне групе разлога које сам већ негде поменуо, дакле временске прилике, неповерење у политичаре, незаинтересованост за политику – рекао је он.