Прочитај ми чланак

ЧЕДИНА БОРКИЊА ПРОТИВ ЛИТИЈА И ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ: Ко је Новосађанка која подржава Мила

0

СКУПУ "црногорских патриота" у недељу на главном подгоричком тргу, видео - подршку пружила је и Новосађанка Бојана Ватић, активисткиња странке Чедомира Јовановића и инжењер са дипломом стеченом на новосадском Факултету техничких наука.

Поручила је да избор „Ђукановић или опозиција“ представља бирање између будућности и прошлости јер „великосрпски пројекат је поражен.“

Није првина да је Ватићева, рођена Новосађанка, чији су родитељи такође родом из „Српске Атине“ (очева страна има корене у Црној Гори, а мајчина у БиХ), пружа подршку Милу Ђукановићу. Зимус у време масовних протестних литија широм црногорских градова поводом дискриминаторског Закона о слободи верописповести који је режим одлазећег црногорског председника скројио тако да сасече корене СПЦ у тој држави, она је одушевила присталице владајућег ДПС поруком на свом фејсбук профилу у којој између осталог поставља питање „Зашто Црна Гора?“ и одмах одговара:

Зато што их великосрпски националисти мрзе и оспоравају им црногорски идентитет. Зато што нису ратовали. Зато што су се извинили Дубровнику. Због тога што су забранили равногорски покрет – написала је Ватићева и постала звезда тадашњих режимских медија у Црној Гори.

Последњи пут се огласила на фејсбук-профилу 16. августа објавивши своју слику на којој, у хаљини шивеној од црногорске заставе, позира на улазу у Патријаршијски двор у Сремским Карловцима, актуелном седишту владике сремског Василија и некадашњој резиденцији патријарха српског.