Прочитај ми чланак

ЧЕДА: Неодговорни, глупи и затуцани људи међу нама стварају атмосферу мржње

0

ceda jova

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић сматра да у Србији почиње да се ствара „атмосфера мржње“ према мигрантима, која, како је оценио, „прети да постане нова срамота коју ћемо сви заједно носити“.

„Атмосфера мржње према имигрантима коју полако почињу да стварају неодговорни, глупи и затуцани људи међу нама, одјек који такво размишљање добија у медијима, прети да постане нова срамота коју ћемо сви заједно носити на лицу“, навео је Чедомир Јовановић у писаној изјави, коју преноси Танјуг.

Јовановић је оценио да ће однос према избеглицама, које је невоља натерала да прођу кроз Србију, „дефинисати колико су Срби достојни историје којом се поносе и где се налазе у очима оних који су одредили моралне оријентире нашег народа кроз дугу историју“.

Лидер ЛДП-а је подсетио и да „Србима нису страна искушења“ и несрећа са којима се сусрећу мигранти са истока и из Африке, додајући да данас у Србији скоро да нема породице без неког ко није био принуђен да живот какав жели да живи потражи негде другде или да одласком од своје куће покуша да спаси главу.

Према његовом мишљењу, „памтићемо и ми и други да ли смо људе у невољи дочекали са емпатијом или бодљикавом жицом и да ли смо људима у невољи помагали или смо их гледали са подозрењем само зато што се мало разликују од нас“.

(РТС)