Прочитај ми чланак

Чеда: Куда иде Србија?

0

НИШ – Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је вечерас у Нишу да је у овом тренутку потребан јасан одговор на питање куда иде Србија и како да се одговори на бројне проблеме.

„Ти проблеми се увећавају, јер су на кључним местима људи који су узрок свих тих проблема“, рекао је Јовановић новинарима пре седнице Председништва странке која је одржана у Нишу.

Он је изнео тврдњу „да ова земља угрожава саму себе, јер је своју судбину предала у руке људима који су одговорни за њено пропадање и страдање у протеклих 20 година“.

Јовановић, такође, сматра „да је Србија добила власт која сплеткари, интригари и аферама шминка нашу стварност тражећи у прошлости сатисфакцију за људе којима је својом политиком одузела будућност“.
„Пред нама је време отрежњења“, казао је лидер ЛДП-а и додао да на такву политику та странка не може да пристане као што не пристаје на просечне резултате рада у сопственим редовима.

Говорећи о напуштању странке групе функционера из Ниша међу којима је и потпредседник странке из Ниша Небојша Ранђеловић, Јовановић је рекао да „у странци имају проблем са једном врстом односа који је почео да лимитира странку“.

Он је рекао да је странка пуно уложила у афирмацију људи из Ниша, али да су странци потребни људи који ефикасно представљају ЛДП у Нишу и Србији и за које људи знају.
„Покушали смо да то коригујемо, али није било разумевања на другој страни“, казао је Јовановић и додао да очекује да ће у Нишу бити убрзо одржана Скупштина, као што ће у Београду бити одржана ванредна скупштина и редовне скупштине у Новом Саду и Крагујевцу, као и Скупштина странке.

Јовановић је напоменуо да се ЛДП профилисала као опозозициона странка и „да је једина странка која се развијала у претходном периоду“.

Коментаришући приговоре људи из Ниша који су напустили странку, да посланичку листу није усвојило Председништво странке, Јовановић је ракао да су сви кандидати за градоначелнике били изнад 30. места на листи, јер је Председништво странке сматрало да није фер водити кампању за градоначелника, а имати осигурану позицију на посланичкој листи.

Он је напоменуо и да нико тада није постављао то питање.

Седница Председништва странке која је одржана у Нишу иза затворених врата, како је речено, планирана је пре напуштања ЛДП-а од стране групе функционера из Ниша.

 

(Танјуг)