Прочитај ми чланак

ЧЕДА: „ЕУ неће седам милиона Срба који воле Русе више него себе“

0

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да на предстојеће београдске изборе не може да иде никако другачије него сам.

„Шта ћу ја са остацима Демократске странке, они треба да иду на једној листи“, рекао је Јовановић у интервју за лист „Блиц“ у данашњем издању.

Он је казао да не разуме зашто се ДС, лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић и Вук Јеремић баве његовом позицијом и објашњавају зашто нешто не могу нешто да ураде са њим кад он како је навео „никада у животу“ ништа није радио са њима.

„Пре 20 година као студент нисам био са њима, нисам ни ’99 године као чувар ватре, ни 5. октобра, ни када сам водио (Слободана) Милошевића у Централни затвор, а одатле у Хаг, ни када су ми гурали пушку у ребра у Кули током побуне ЈСО, ни током ‘Сабље’, ни када су загазили оно што је симболизовао Зоран (Ђинђић) и сели (Војиславу) Коштуници у крило да би сачували фотеље, нисам ни када су на референдуму косовизовали ову земљу, а ни 2012. када су толико слудели ово друштво да су људи одлучили да гласају за (Томислава) Николића и тако нас казне све“, рекао је Јовановић.

Упитан да ли ће тражити подршку лидера Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, Јовановић је казао да ће разговарати са њим, јер је он јако вредна личност.

„Свима би било боље да је ова земља имала снаге да га чује када је говорио“, рекао је Јовановић.

Оценио је да би било супер када би Србија добила временски оквир за пријем у ЕУ, јер како каже европске интеграције су се претвориле у цртани филм и више не мотивишу друштво Србије.

„То је један бирократски и ужасно депресиван пут. Наравно да је потребна другачија форма за нашу европску будућност. Не можемо да живимо вечито у лажима“, рекао је лидер либерала.

Навео је да ЕУ неће „седам милиона Срба који воле Русе више него себе“, земљу без фармацеутске, хемијске, електронске, машинске индустрије, као ни земљу без јаког приватног сектора, у којој се медији боре да опстану.

Јовановић је указао и на неопходност решавања питања Косова, истичући да је Косово апсолутно независно од Србије у сваком смислу.