Прочитај ми чланак

ЧАНАК НАПАО ВУКА: Јеремић је великосрбин јер не признаје независно Косово

0

Лига социјалдемократа Војводине у потпуности разуме и сагласна је са свима онима који сматрају да услови за изборе у Србији нису ни изблиза демократски, али упозорава јавност да поједине партије из самопрокламоване “праве опозиције” очигледно желе да бојкотују изборе како би по сваку цену спречиле сваки наговештај решавања косовског питања и тако онемогућиле да Србија коначно крене путем евроатлантских интеграција.

Маске су пале, када је у питању Народна странка и њен лидер Вук Јеремић, који је јуче, поводом решавања питања Косова, рекао да мора да се спречи план признања Косова као независне државе:

foto: srbin.info

 

– То морамо да спречимо, а најбољи начин да то учинимо јесте да бојкотујемо изборе, јер ће бити нелегитимне све одлуке тако успостављених органа. Ко жели да Вучић призна Косово, нека изађе на изборе, а ко не жели, нека на дан избора остане код куће – поручио је Јеремић.

Лига социјалдемократа Војводине није изненађена оваквом Јеремићевом изјавом, с обзиром на то да се сећамо његовог ангажмана на месту министра спољних послова, а потом и његових активности на месту председавајућег Генералне скупштине Уједињених нација.

Добро се сећамо алкохолисаног Јеремића са шајкачом и четничком кокардом на глави, добро се сећамо Јеремића који је, свесно провоцирајући потомке жртава ратова из деведесетих година прошлог века, у згради Уједињених нација правио четничку журку.

Милитантни великосрпски национализам узрок је цивилизацијске пропасти у коју срља друштво у Србији, јер не жели да се одрекне митоманских снова. Лига социјалдемократа Војводине никада неће подржати оне који би штеточински национализам Српске напредне странке да победе, нажалост, још горим национализмом.

Такође, немогуће је а да се не запитамо у чијем интересу ради Вук Јеремић, с обзиром да је заговарање статуса qуо за Косово политика која иде на руку оним светским центрима којима је у интересу стално произвођење конфликата и подржавање деснице и ултрадеснице широм Европе? Да ли је Јеремићу и његовим бојкоташким партнерима главни град Србије Београд или Москва?

Лига социјалемократа Војводине верује да у фронту бојкоташких партија и покрета има и оних које се искрено залажу за демократизацију земље. Међутим, шта онда оне раде у друштву сада већ доказаних руских петоколонаша, попут Народне странке, Двери, Милана Стаматовића и њима сличних? Уколико се јасно не ограде од такве политике, нема нам друге него да сматрамо да ни они не желе добро Србији. Савез за Србију све очигледније доказује да је у ствари Савез за велику Србију под руским патронатом.