Прочитај ми чланак

БУРНО У СКОПЉУ: Велики митинг у знак подршке Влади Македоније

0

skoplje miting

Владајућа коалиција „За бољу Македонију“, коју предводи ВМРО-ДПМНЕ организоваће данас у Скопљу велики митинг подршке владиним реформа.

Коалиција „За бољу Македонију“, коју чине 24 странке, одлучила је да великим митингом, који је заказан за 20 сати испред македонског Собрања, демонстрира масовност и подршку властима.

Председник ВМРО-ДПМНЕ и македонски премијер Никола Груевски истакао је да је реч о мирном, ненасилном окупљању на коме ће бити исказана подршка држави у овим тешким тренуцима и свима који се боре за Македонију да крене путем напретка.

– Овај скуп ће сигурно бити ненасилан и миран, али ће бити моћан и велики са аспекта присуства грађана, зато што су грађани препознали кукавички чин Зорана Заева против сопствене државе, а за лични интерес – додао је Груевски.

Протест опозиције, који је започео јуче испред македонске Владе, наставља се и данас.

Један број демонстраната остао је током ноћи у шаторима испред зграде Владе у Скопљу, како би данас и наредних дана наставили са протестима.

Са јучерашњег антивладиног протеста лидер Социјалдемократског савеза Македоније /СДСМ/ Зоран Заев поручио је да македонски премијер Никола Груевски мора да поднесе оставку, те позвао међународну заједницу да „помогне мирном решавању политичке кризе“ у овој земљи.

Он сматра да треба да буде формирана прелазна влада, а потом организовани парламетнарни избори.

На јучерашњем антивладином протесту под називом „За Македонију“ учествовало је између 15.000 и 20.000 људи, иако је било најављивано 100.000 грађана из свих делова Македоније.

На протесту се скандирало и „УЧК“, а могао се видети велики број албанских и застава дугиних боја.

Извор: Срна