Прочитај ми чланак

БУРА У ВЛАДИ: Премијерка понудила оставку због удара Зоране и Јадранке?

0

Ана Брнабић, за "Новости", о тензијама после седнице у Немањиној. Уз напомену да воли Србију, она открива зашто је на челу Владе

ОВО је без сумње био један од најтежих дана за мене откако сам ушла у Владу 2016. године, а свакако откако сам председница Владе.

Ово је поручила, за „Новости“, премијерка Ана Брнабић, непосредно после бурне седнице њеног кабинета.

– Верујем да, као по многим другим питањима, Влада треба да буде пример јединства, колегијалности, тимског рада, пожртвованости према људима са којима радите, а пре свега поштовања и увиђавности. Жао ми је што то некада није тако и у тим ситуацијама свакако доводим у питање своје место и улогу у Влади – каже Брнабићева.

Уз напомену да воли Србију, она је навела да је једини разлог зашто је на челу Владе њена „вера да ова земља може да оствари свој пун потенцијал и да можемо да обезбедимо нашим грађанима нормалан живот, добар стандард, да можемо свету да покажемо сву нашу инвентивност и креативност…“

– Верујем да нам као друштву више од свега треба јединство, а не стално налажење разлога за нове поделе. Верујем да у Србији више не треба да буде битно какве је ко вере, сексуалне оријентације, етничке припадности или било какве друге разлике, већ да сви заједно треба да гурамо у истом смеру да бисмо надокнадили сво пропуштено време.

Премијерка истиче да јој је у оваквим тренуцима „бескрајно значајна подршка председника Вучића“ са којим се, наводи, искрено консултује:

– И овог пута смо разговарали о целој ситуацији. Позвао ме је да чује како се осећам поводом свега што се догодило и на седници Владе и пре ње. Имам његово разумевање и подршку и верујем да је то осовина која Србији даје снагу и због које вреди наставити борбу.

Брнабићева закључује да сада треба оставити све по страни и наставити заједнички рад на решавању проблема грађана:

– Очекујем од министара да се фокусирају на ресоре које воде и јединство.