Прочитај ми чланак

БОЖОВИЋ: Протести ће бити све већи од септембра

0

После прекида од неколико недеља у Лесковцу је у суботу поново одржан протест „1 од 5 милиона“ грађана незадовољних дешавањима у Србији.

На протесту су говорили народни посланик Демократске странке Балша Божовић и председник омладине Народне странке Иван Гајић.

screenshot

Божовић је рекао да је последњих неколико недеља имао посла „са лажним докторима и професорима који су женама из Више медицинске школе у Ћуприји отели посао и оставили их да без динара покушају да преживе.

„Александар Мартиновић, шеф посланичког клуба Српске напредне странке и Владимир Орлић, заменик шефа посланичког клуба Српске напредне странке, како Агенција за борбу против корупције каже имају заједно једанест примања, а ових девет жена више немају ниједно. Они су дошли на њихова места да предају о томе како и на који начин се порађа. Један је бабица, а други је струковни техничар…Сви ови случајеви ће кад, тад завршити на суду“, рекао је Божович.

Према његовим речима, протести ће од септембра бити све већи, и како је рекао „неће бити свеједно функционерима у овом граду, Александру Вучићу у Београду и онима који данас воде градове широм Србије“.

Лесковчанима је поручио: „Не можете да дозволите да полуписмен човек влада овим градом, а да га нико за то не прозива. Морате да подигнете високо чело, јер је ово поносан град, некадашњи индустријски центар од кога су направили криминално легло за неколицину њих који се баве криминалним радњама“.

Закључио је да су жеља ове борбе поштени избори.

„Александар Вучић се плаши поштених избора, јер зна да ако они буду поштени он са својом камарилом никада неће остати на власти. И зато ћемо га питати још једном уколико жели институције у овој земљи, парламент у овој земљи, уколико жели да буде смењен на изборима, на институционални начин, онда нека распише поштене изборе. Уколико не жели, онда мора да зна да ћемо га мењати на улици, да на тим изборима нећемо учествовати, а онда је сам себи потписао пресуду, “ рекао је Божовић.

Протест се није завршио уобичајеном шетњом. Окупљени су се разишли после говора.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!