Прочитај ми чланак

БOСНИЋ УПОЗОРАВА ВЛАСТ ЗБОГ ИЗДАЈЕ КОСОВА: Ако Вучић потпише народ ће да се дигне!

0

Гост нове епизоде емисије "РасПравда" био је новинар и аналитичар Џон Боснић који је оштро критиковао политику актуелног режима у Србији, цензуру у медијима, најављује побуну народа ако Вучић прекрши Устав и признна Косово итд.

Он је изразио сумњу да власт у Србији жели да се одрекне Косова и да су све активности које спроводе део обмане јавности.

– Власт у Србији се коцка, али не знам да ли је то озбиљно коцкање или се коцкају да ништа не би добили. Озбиљни преваранти се налазе на челу Србији. Никад не знам да ли се коцакају да би нешто добили или да би су двоструки играчи и желе све да изгубе – објаснио је Боснић.

Он је рекао да не може да замисли да земље попут Канаде или Јапана, у којима је живео, али и друге  могу да преговарају око дела своје територије.

Боснић је рекао да Вучић већ крши Устав и да може да га прекрши и призна Косово али да грађани морају то да одбаце. Он је ипак изразио наду да Вучић само купује време попуштајући Западу и да чека да се ситуација у свету још додатно промени у корист Србије.

Он је рекао да није сигуран да је Вучић на истој страни на којој је Кина и Русија, али и народ Србије.

– Да ли је Вучићева страна иста као и наша. Ја то не знам – рекао је он.

Боснић је рекао да је Србија земља у којој народ зна да узме ствари у своје руке и да верује да ће се то догодити ако Вучић погази Устав и потпише незвисност Косова. Он је рекао да би се тако догодило и када је потписан Бриселски споразум, али да је власт кроз медије обманулуа народ о карактеру тог споразума који је заправио био “велеиздаја”.

– Ако он нешто тако потпише, што не очекујем, народ ће да се дигне – рекао је Боснић.

Боснић је ипак исказао наду да Вучић неће бити издајник, у емисији је говорио и о, по њему, неким позитивним потезима власти.

Аутор и водитељ емисије је Мидраг Зарковић. Погледајте целу емисију.