Прочитај ми чланак

Бошко: Вучићу, чиме те уцењује Небојша Стефановић? Да ли није можда Цвијан? ВИДЕО

0

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић питао је данас надлежне да ли је актуелни министар одбране Небојша Стефановић пустио у јавност, после три године, информацију да је Владимир Цвијан мртав и да ли су због тога прекинуте све истраге против Стефановића.

Да ли је то порука коју је Стефановић послао Вучићу и да ли су после те поруке обустављене све даље истраге против Стефановића. Да ли оно што Небојша Стефановић зна о Владимиру Цвијану јесте једна од ствари којом Стефановић уцењује Александра Вучића и избегава своје хапшење“, упитао је Обрадовић на конференцији испред Владе Србије.

Обрадовић је навео да су министар унутрашњих послова Александар Вулин и републички јавни тужилац Загорка Доловац одговорни да грађанима расветле чиме Стефановић уцењује Вучића.

Обрадовић је питао „шта је Стефановић знао о смрти Цвијана, наводећи да је истрага о смрти Цвијана вођена у време док је на челу Министарства унутрашњих послова био Стефановић.

„Зашто још увек није ухапшен Стефановић, који је несумњиво одговоран за незаконито пришлушкивање председника Србије Александра Вучића, што је било актуелно као главна вест на већини режимских медија, недељама уназад. Наједанпут, имамо примирје та два клана – Вучићевог и Стефановићевог, у оквиру Српске напредне странке“, рекао је лидер Двери.

Он је упитао и како је могуће да Стефановић није саслушан након хапшења његовог кума, бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала Горана Папића, који је изјавио да је све што је радио – радио по налогу Стефановића.

Обрадовић је надлежнима поставио питање и „како је могуће“ да Стефановић док је био на челу Министарства унутрашњих послова није знао за „покушај државног удара и прислушкивање председника“ за који је оптужена Дијана Хркаловић.

Лидер Двери упитао је и ко су „она два министра“ за која је потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио да су „огрезли у криминал и корупцију“.

„Вучић је уместо полиције, тужилаца и судова ослободио одговорности криминалце и корумпиране министре, зато што они њега држе у фиоци и имају против њега одређени компромитујући материјал“, рекао је Бошко Обрадовић.

Ставови изнети у емисији или у прилогу нису нужно ставови редакције СРБИН.инфо и ЦЕНТАР или аутора емисије.