Прочитај ми чланак

Бошко: Власт гуши домаће фабрике да би доводила странце, ми ћемо томе стати на пут

0

Данас је у Београду одржана конференција за медије, а повод је био случај „Фабрике каблова Јагодина“, односно 7000 радника ове фирме који су остали без посла. На ову тему говорили су: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Ненад Лазаревић – председник Удружења радника „Каблови Јагодина“ и Славољуб Вујичић – члан Удружења радника „Каблови Јагодина“.

Председник Двери Бошко Обрадовић је рекао следеће: Данас имамо ситуацију да је 7 000 радника „Фабрике каблова“ без посла, да им није повезан радни стаж, а да и они који су дочекали пензију имају изразито мала примања – око 20 000 динара, са којима се не може преживети. Ако узмемо рачуницу да просечна породица броји три члана, долазимо до закључка да је преко 20 000 грађана на непосредан или посредан начин оштећено.

Оно што је најтрагичније у целој ситуацији јесте да држава има свој власнички удео у „Фабрици каблова Јагодина“, међутим ову власт не интересује да помогне овој фабрици, али зато даје вишемилионске субвенције странцима. Подсетићу само да је од 2006. до 2019. године, од свих државних субвенција, 93% отишло у руке страних фирми. Тако је, рецимо, једној швајцарској фирми дата субвенција од 120 000 евра, а „Хенкелу“ од чак 144 000 евра по раднику! Уместо да држава субвенцијама ојачава домаћу привреду, предузетнике и пољопривреду, она пуни џепове страних компанија. Српски покрет Двери има потпуно другу визију економске политике у којој су српски привредници, предузетници, пољопривредници и радници у првом плану, а странци у другом. Као председник Србије свим срцем ћу се борити за домаћу привреду!