Прочитај ми чланак

БОШКО: Уставорушитељу, ко ти брани 8 година да хапсиш одговорне из бивших режима?

0

Бошко Обрадовић је поставио питање Александру Вучићу да ли је било ко у његовом окружењу поштено завршио факултет и оптужио председника да је претворио државу у владавину купљених диплома и плагираних доктората.


– И још се правиш луд, како нису важне формалне дипломе већ знања? У области криминала и корупције? Ту сте велики стручњаци – истакао је Обрадовић.

Лидер Двери подсетио је да је Председник Савета за националну безбедност, потпредседник Владе, министар полиције, председник СНС Београд и други човек владајуће партије, како каже, ухваћен у криминалу.

– Можемо да дискутујемо о квалитету образовања на приватним факултетима у Србији, па и на Мегатренду. Али, тамо неки људи заиста студирају, имају предавања и испите. Међутим, овај лондонски Мегатренд не постоји, а завршило га је 1054 људи од 1990. до 2004. То је криминал! Зашто ћуте академици, универзитетска јавност, просветни синдикати…? Шта ћемо друго успети ако ово не истерамо – поставља питање лидер Двери.

Обрадовић сматра да су они који су одобрили овај криминал данас у врху српске просвете.

Он је прокоментарисао и начин на који се режим брани од ове афере, односно писања режимских медија како ће суд гонити Драгана Ђиласа због „мућки са рекламним минутима на РТС-у“.

– Уместо да одговоре на питање да ли је потпредседник Владе фалсификовао факултетску диплому, председник уставорушитељ и лажни премијер покушавају да скрену пажњу јавности. Ко брани 8 година да ухапсите одговорне из бившег режима? Нећете побећи од истине да сте огрезли у криминал – поручује Обрадовић.