Прочитај ми чланак

БОШКО: Ово су странке које ће ући у нову Владу да уведу санкције Русији

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић октрио је да се тренутно воде разговори о формирању антисрпске и антируске владе по налогу западних амбасада.

– Немојте да вас изненади нова владајућа већина: Вучић, Ђилас и МОРАМО. И није ту ствар да ли они хоће или неће већ они морају да иду заједно ради увођења санкција Русији и пристајања на НАТО агенду. Тако им је поручено у западним амбасадама. Али, ако они морају – ми не морамо. Издаја Русије је издаја Србије! – поручио је Обрадовић.

Он је, с друге стране, нагласио да су СНС и СПС изгубили већину у Београду и да опозиција треба да формира прелазну градску власт, орочену на две године, са задатком да се заустави Весићев лоповлук, саобраћајни и урбанистички хаос и уведе ред.

– То дугујемо Београђанима који су сменили Весићев коруптивни режим – нагласио је Обрадовић.

У исто време, Двери су саопштиле да је „завршена ера двопартизма и сталне смене владавине само два политичка картела – бивше и садашње власти.

„Преко 20 одсто бирача је дало подршку патриотским и суверенистичким изборним листама опозиције“, оцењују Двери.

Српски покрет Двери је најавио да ће позвати колеге из ПОКС-а, Српске странке Заветници и ДСС-а на формирање заједничког блока око одбране најважнијих националних и државних интереса, али и да исти позив важи и за ванпарламентарне патриотске странке и појединце.