Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Само уједињени можемо спасити Србију од ЕУ и НАТО пакта

0

Bosko-Obradovic-dveri

 

Нови, децембарски број „Геополитике” доноси велики интервју са једним од оснивача и чланова Старешинства Покрета Двери Бошком Обрадовићем.

 

Поштовани господине Обрадовићу, како Ви, а и Покрет Двери чији сте Ви један од утемељивача и лидера, оцењујете тренутне политичке и економске прилике у Србији, и стање у нашем народу?

– Комплетно политичко и економско стање у Србији може се оценити као време преваре и окупације. Превара је дошла на прошлогодишњим ђурђевданским изборима на којима су се СПС и СНС лажно представиле као патриотске политичке опције, да би после избора прешли на страну Брисела и Вашингтона и гурања Србије у ЕУ по сваку националну цену, преузевши тако на себе да спроведу до краја политику ДС и ЛДП. Очито је неко у страним центрима моћи добро проценио да ДС и ЛДП никада не могу добити велику подршку у народу нити завршити посао за њихове интересе као што то могу бивше патриоте, корумпирани и уцењени политичари.

Грађани су још увек збуњени како то да Николић, Дачић, Вучић, Веља Илића, који су се некада изјашњавали као родољуби и клели се да ће бранити Косово и Метохију у саставу Србије, одједанпут постају заклети еврофанатици, спремни да зарад уласка Србије у Европску Унију и опстанка на власти издају сваки национални и државни интерес.

Посебан проблем је одсуство активне опозиције владајућем режиму. ДС, УРС и ЛДП не могу се сматрати опозицијом јер имају потпуно идентичан вредносни систем и политичке ставове са владајућим режимом СНС и СПС по питању Косова и Метохије, ЕУ, економије, педербалова и других друштвених и државних питања.

Остаје Покрет Двери као најактивнија опозиција Влади Србије: организовали смо и учествовали у више великих народних протеста против Бриселског споразума и у више наврата пружили подршку српском народу и институцијама државе Србије на Косову и Метохији, затражили смо укидање АП Војводине, супротставили се покушајима наметања увоза и промета ГМО хране и семена, иницирали нацрт Закона о заштити презадужених породица, затражили забрану промоције хомосексуализма по узору на Путиново законодавство и покренули широки народни опозициони фронт против Владе Србије који постепено сабира све патриотске снаге у једну колону против режима.

Посебно бих истакао да смо ове године постали члан Светског конгреса породица, највеће светске организације за заштиту породичних вредности, што говори о огромним потенцијалима породичне политике Двери, која је препозната и на међународном нивоу као водећа модерна политика за 21. век.

patriotski-blok-predaja-liste

Како гледате на недавно одржане изборе на Косову и Метохији, као и на потписивање Бриселског споразума који је наша влада, уз посредовање и помоћ Европске Уније, потписала са Приштином?

– Једини смисао противуставног Бриселског споразума који нам је наметнула ЕУ јесте овладавање северним делом Косова и Метохије који још увек представља неокупиран део територије КиМ над којим Хашим Тачи нема пуну власт. Циљ на који је пристала Дачићева Влада био је укидање државних институција Србије на северу КиМ и заокруживање друге шиптарске државе на Балкану на читавој територији КиМ.

Почевши од предизборне лажи Председника Србије Томислава Николића и СНС да ће по доласку на власт поништити све договоре које је у Бриселу склопио Борко Стефановић, преко повлачења границе са КиМ, састајања и договарања „два премијера” и „два председника”, дошли смо до антиуставног Бриселског споразума и спровођења локалних избора по тзв. уставу и законима тзв. Републике Косово. Сада видимо да се од јавности крије нови споразум Србије и ЕУ који дефинитивно садржи „добросуседске односе”, признање Косова и одобравање „столице” Косову у УН.

Међутим, бојкот шиптарских избора на северу КиМ је апсолутно успео и Бриселски споразум је пропао. Сада следи нова фаза одбране севера КиМ од наметања лажних институција шиптарске државе на основу лажних изборних резултата.

Како се Вама чини отпор Бриселском споразуму, који пре свега долази од стране Срба са севера Косова, и чија је персонификација др Марко Јакшић? Како гледате на политичку и медијску харангу која се води против др Марка Јакшића?

– Српски народ има само три велике историјске победе у последњих 23 године: прва је стварање Републике Српске у најтежим међународним околностима, друга је херојски војнички отпор НАТО бомбардовању 1999. године, а трећа су барикаде Срба на северу Косова и Метохије против наметања шиптарске власти.

patriotski-blok-glas-rusijeНаиме, са процесом дефинитивне предаје севера КиМ започео је још Борис Тадић измештањем преговора о КиМ из Савета безбедности УН у Брисел, где немамо савезника за разлику од СБ УН где у Русији и Кини имамо заштиту да се не може донети ниједна одлука на штету српских националних и државних интереса на КиМ. И још би тадашњи Тадићев режим предао север КиМ да га нису зауставиле барикаде. То је доказ да је народно организовање чак и без икакве подршке Владе Србије кадро да заустави издају и предају државне територије. То је опасан опозициони вирус који се може проширити на целу Србију и зато је све учињено да се вође српског народа са севера КиМ прикажу као криминалци. Међутим, ради се о аутентичним вођама из народа који имају огромну подршку у српском народу на северу КиМ. Међу њима је свакако најистакнутији првак управо Марко Јакшић, тако да је на њега пао и највећи притисак владајућег режима. Али, изборио се Марко Јакшић, као и читав српски народ на КиМ, са много јачим играчима од Вулина, Дачића и Вучића, па ће се изборити и са њима.

Молимо Вас да дате оцену економске политике владе Србије, коју персонификује нови министар финансија Лазар Крстић. Да ли Србија може да изађе из кризе са оваквим економским концептом?

– Пре свега, никакав ту економски концепт не постоји. У питању је наставак погубне неолибералне економске политике која траје пуних 13 година, који завршава у дужничком ропству и колонијалној експлоатацији. То је она политика која је прво укинула царине и домаће банке, потом пљачкашки приватизовала све велике домаће фирме које су вределе, и на крају омогућила монопол странцима у банкарству и трговини. Када се томе дода 6 милијарди евра новог задуживања Владе за годину дана, продаја пољопривредног земљишта странцима, наставак давања 10.000 евра по радном месту искључиво за стране фирме и распродаја преосталих привредних и природних богатстава Србије, добија се тачна слика економске политике Владе Србије. Има ли разлике између ДС и СНС по питању економске политике? Нема никакве разлике!

Једино решење за излазак из економске кризе јесте коперникански обрт у сфери економске политике: Развојна банка Србије и домаће банкарство, подршка домаћим фирмама, пољопривреди и задругарству, подизање царина и замена увоза домаћом производњом, Фонд за одрживи развој у који би уложила и контролисала га српска дијаспора, и низ других економских мера у којима би државно инвестирање морало да постане замајац привредног развоја. За све ово потребно је поставити прави правни темељ, а то је Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас, као и одузимање незаконито стеченог богатства. Сва лажна прича о борби против корупције без овог закона је само медијско залуђивање и доказ да никакве истинске борбе против корупције у Србији нема.

Двери су увек указивале на важност културе и духовних и националних вредности. Како оцењујете стање у култури као и огроман утицај који на културну политику Србије врше невладине организације? Које мере применити како би се заштитио и ревитализовао национални идентитет нашег народа?

– Србија је под културном и медијском окупацијом. Медијска цензура и мрак већи су него у Милошевићево и Тадићево време. Више нема емисија у којима се суочавају власт и опозиција, режимлије гостују у програмима са пријатељским новинарима који не смеју да им поставе ниједно озбиљно питање, а Покрет Двери и истинска опозиција немају приступ великим београдским медијима.

m-patriotski-broj-7Шта рећи о власти која не сме да прослави војничке победе из балканских ратова, нити најзначајније јубиларне годишњице попут 900 година од рођења великог жупана Стефана Немање, 200 година од рођења Његоша или 200 година од смрти Хајдук Вељка Петровића? Чија је онда ово власт и коме служи? Они нису ништа друго до обични колонијални намесници.

Без добре културне политике нема добре политике уопште. Културна политика идентитета и историјских сећања, инсистирање на очувању српске духовности, вере, језика, писма, обичаја и државности – основни су елементи унутрашње политике. Томе треба додати и свесрпске интеграције, повезивање Срба како на просторима српских земаља на Балкану тако и широм српског расејања.

Што се тиче прозападних НВО и медија у Србији, Покрет Двери затражио је законско регулисање статуса страних агената у Србији по узору на руско и америчко законодавство, како би сви појединци и невладине организације који лобирају за интересе страних компанија и држава у Србији морали то да нагласе у свом јавном и медијском наступу. Сличан модел би био примењен и на медије који се финансирају из иностранства, а такође би била обавеза и да се јасно зна власничка структура свих медија.

Двери су покренуле нову радио станицу под именом Снага народа. Какве су реакције слушалаца? Да ли ће нова радио станица поред интернета, моћи ускоро да се чује и у етру на некој фреквенцији?

– Интернет радио „Снага народа” (www.snaganaroda.rs) је независан опозициони радио програм који су покренули и у чијем програму учествују легенде српског радио новинарства Марко Јанковић, Милан Миленковић и многи други. Покрет Двери пружио је пуну подршку овом радију као једином опозиционом програму у Србији данас, посебно после интервенције полиције која је упала у просторије радија и однела опрему. Очито је да владајући режим веома страхује од слободних медија, тако да нам је даљи продор на електронске медије неопходан. Препоручујем Вашим читаоцима да послушају програм овог радија и поново осете мирис и укус слободе.

Bosko-Obradovic-govorКоје, по Вама, мере треба предузети како би се зауставили процеси даљег урушавања суверенитета Србије?

– Покрет Двери се, пре свега, залаже за што хитније прекидање погубног процеса придруживања Србије Европској Унији који прати и прикривен процес приступања НАТО пакту. Ми смо за радикални заокрет у међународној политици Србије кроз пуно и искрено опредељење за све видове евроазијских интеграција. Ванредни избори који ће ускоро уследити у Србији биће први на којима ће се на политичкој сцени Србије појавити политичка опција која се залаже не само за прекид придруживања Србије Европској Унији, већ и за приступање Србије евроазијским интеграцијама. Покрет Двери жели да Србија заузме активну улогу по питању евроазијских интеграција које подразумевају ширу сарадњу пре свега са Руском Федерацијом.

Да ли је могуће стварање једног јединственог снажног патриотског политичког блока у који би ушле патриотске политичке странке и националне организације?

– Наравно да је могуће ако има добре воље. Историјски тренутак, политичка аналитика и националне обавезе то налажу. Патриотска јавност несумњиво очекује да све мање и мале разлике између нас оставимо са стране док је држава угрожена, и заједнички се организујемо против овог режима. Када падне ова власт и формирамо патриотску Владу Србије биће прилике да свако истакне свој програм и покаже се.

Евидентне су последице разједињености, постоје различита мишљења о узроцима оваквог стања. Многи и Двери сматрају одговорним за расипање гласова на претходним изборима, они мисле да је требало да идете на изборе у коалицији са ДСС-ом, овако је преко десет одсто националних гласова пропало, због тога што ви и Српска радикална странка нисте прешли цензус и ушли у парламент. Како савладати и победити политичку и личну сујету, странчарење и политички партикуларизам и успоставити потребно политичко и национално јединство?

– Морам Вас најпре подсетити да је Покрет Двери прешао цензус, али је организована криминална група на челу са Борисом Тадићем покрала изборе и Двери оставила ван Скупштине Србије да грађани Србије данас не би могли да чују ово што Двери говоре. То је још једно неиспуњено обећање Председника Николића – да се испита изборна крађа.

Ми немамо тај проблем да сарађујемо са другим родољубима на друштвеној и политичкој сцени и то смо показали толико пута за ових 15 година постојања Двери. Конкретно, 15. децембра излазимо на општинске изборе на Вождовцу са осам других патриотских организација на заједничкој изборној листи НОВА СНАГА ВОЖДОВЦА, а истог дана на локалним изборима у Оџацима бићемо са ДСС, Крајишницима и делом СРС на заједничкој листи ПАТРИОТСКИ БЛОК. Где су Двери – ту је и сарадња, и то је свакако пут којим треба да идемо и не дозволимо икада више да патриотски гласови остану испод цензуса, већ сачувамо сваки патриотски глас, повећавајући непрестано број народних посланика-родољуба и патриота у Скупштини Србије.

Шта је на крају Ваша порука Србима и свим грађанима Србије?

– Ове, 2013. године догодиле су се многе крупне геополитичке промене које иду на корист српском народу и држави. Америчка империјална агресија заустављена је на капијама Сирије и морала је да се повуче. Украјина је одбацила споразум о придруживању ЕУ и окренула се економској сарадњи са Русијом. Јужни ток је после много опструкција из редова Владе Србије почео да се гради у Србији и са њим је на велика врата дошла моћна руска држава. Довољно разлога за наду и бољу будућност српског народа и државе.

Зато: не бојмо се! Дигнимо главу! Тргнимо се из очајања, пропасти и малодушности! Будимо поносни што смо Срби! Не одустајмо од одбране националних и државних интереса!

Данас је постало неморално стајати са стране и гледати како Србија пропада. Обавеза сваког родољуба је да пружи свој допринос у рушењу ове власти и формирању патриотске Владе Србије која би нашу државу коначно повела у исправном правцу – на Исток. За то нам је потребна смена политичких генерација, нова снага на политичкој сцени Србије и нови народни договор. Позивам све српске родољубе да нам се придруже у овом широком опозиционом народном и патриотском фронту.

(Геополитика)