Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Ко укида Дан Републике Српске, укида и Српску

0

За Двери је назамислива оваква врста дистанцирања власти од онога што се дешава у Републици Српској. Незамисливо је и то што није прихваћена наша иницијатива да се одржи седница Скупштине на тему референдума у Републици Српској, на којој бисмо подржали одлуку о одржавању референдума.

8

За Двери је назамислива оваква врста дистанцирања власти од онога што се дешава у Републици Српској. Незамисливо је и то што није прихваћена наша иницијатива да се одржи седница Скупштине на тему референдума у Републици Српској, на којој бисмо подржали одлуку о одржавању референдума.

Покрет Двери подржава референдум у Републици Српској, изјавио је данас шеф посланичке групе Двери у Скупстини Србије Бошко Обрадовић, додајући да би то требало да буде и порука власти у Београду. На конференцији за новинаре Обрадовић је рекао да се представници власти у Београду у кључном историјском тренутку дистанцирају од подршке референдуму у Српској, те да се председник и премијер Томислав Николић и Александар Вучићу тиме стављају на страну Бакира Изетбеговића. Обрадовић тврди и да онај ко укида Дан РС, укида Српску и Дејтонски споразум, те поставља питање какав је смисао заједничког живота у БиХ ако неко крши Дејтонски споразум и укида Српску.

-Онај ко укида Дан Републике Српске, укида Републику Српску. Република Српска је ушла у Дејтонски споразум као Република са својим Даном Републике и својим даном оснивања. Коме то у Србији, у Влади Републике Србије, у Председништву и у Народној Скупштини није јасно? Западни центри моћи врше притисак на нашу власт да се не бави Републиком Српском. Подсећам све како се завршила епизода када је успешно извршен притисак запада на Београд по питању једне друге српске републике – издајом Републике Српске крајине – истакао је Обрадовић.

Наводећи да нико нормалан више не жели рат на Балкану, Обрадовић предлаже мирно раздруживање БиХ, осамостаљивање РС и њено присаједињење Србији. Обрадовић каже да је незамисливо да није прихваћена инцијатива Двери да се сазове седница парламента посвећена референдуму у РС како би се подржало изјашњавање грађана у Српској.

7

Сусрет премијера Вучића с Билом Клинтоном на панелу Фондације „Клинтон“ у Њујорку Обрадовић сматра непримереним, јер се тиме, како каже, председник Владе Србије ставио на страну једног кандидата за председника САД. Посебно је неприхватљиво са моралне тачке гледишта бити на панелу у организације породице Клинтон, која је осведочени србомрзац и за чијег председничког мандата је бомбардована Србија од стране НАТО пакта.

А од омбудсмана Саше Јанковића лидер Двери тражи оставку, или да јавно каже да неће бити председнички кандидат, јер, како наводи, Јанковић државне ресурсе користи да по Србији држи предавања која су у ствари у функцији његове председничке кампање.

Брине ме што су Двери усамљене у пружању снажне подршке одржавању референдума у Републици Српској – закључио је Обрадовић.

ТАНЈУГ / Инфо служба Двери