Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Једини редовни и законити избори су у Драгачеву

0

На конференцији за медије одржаној у Чачку, председник Двери Бошко Обрадовић говорио је о расписаним локалним изборима у општинама Лучани, Кула, Кладово и Дољевац.

„Као што сам то и најавио пре седам дана на овом истом месту, владајући режим расписао је редовне изборе у општини Лучани за 16. децембар, истовремено са противзаконитим локалним изборима у Кули, Дољевцу и Кладовуˮ, рекао је Обрадовић и додао: „Све што сам рекао пре седам дана показало се као тачно: власт вештачки изазива локалне изборе у три општине да би скренула пажњу са својих неуспеха у Драгачеву где Савез за Србију – као уједињена опозиција – по први пут излази на једне изборе. Избори у Кули, Дољевцу и Кладову нису никакви избори већ ријалити шоу Александра Вучића који се игра народним парама и животима људи. Само да се не би причало о Драгачеву на силу се спроводе избори у општинама где СНС има апсолутну власт, где нема никакве кризе те власти и где нема нити један једини локални медиј нити најмањих услова за фер и поштене изборе. Председништво Савеза за Србију на данашњој седници која ће бити одржана у Гучи заузеће став у вези са овим противзаконитим изборимаˮ.

У међувремену, Савез за Србију максимално се спрема за једине редовне и законите изборе који нас чекају, а то су локални избори у општини Лучани. Отворене су три канцеларије: у Котражи, Лучанима и Гучи, одржана два представљања програмске платформе у 30 тачака (у Котражи и Лучанима), а вечерас у 19 часова у Дому културе у Гучи биће одржана и прва предизборна конвенција Савеза за Србију. Иначе, лидери Савеза за Србију провели су викенд у Драгачеву разговарајући са мештанима и представљајући свој програм у Пухову, Турици, Котражи, Крстацу, Марковици…

Грађанима је било интересантно да у свом селу виде Зорана Лутовца, Небојшу Зеленовића, Драгана Ђиласа, Борка Стефановића, Јанка Веселиновића, Жељка Веселиновића и Бошка Обрадовића, које не могу да виде на великим београдским медијима изузев кроз нападе режима.

Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „У хотелу Парк у Ивањици смештени су активисти СНС из Панчева, Вршца и Новог Сада који свакодневно обилазе домаћинства по Драгачеву. Интересантно би било испитати да ли се ради о запосленима у овим јединицама локалне самоуправе који уместо да су на својим радним местима у Панчеву, Вршцу и Новом Саду крстаре Драгачевом и нуде запослење за децу, бесплатне викенде у Новом Саду за пензионере, бесплатне лекарске прегледе и врше директан притисак на бираче упадањем по кућама. Очито да је СНС у паници и да ће пробати све да на силу опстане на власти. Међутим, и представници Савеза за Србију биће на терену да заштите грађане од малтретирања и било каквих изборних нерегуларности. СНС не може да победи у фер и поштеној демократској утакмици, већ само у оним намештеним и покраденим. Зато ће локални избори у општини Лучани бити важан тест има ли у Србији уопште слободних избора?ˮ, закључио је на крају Обрадовић.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!