Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ (ДВЕРИ): Србија и Српска заједно и Српска унија, за то живим

0

Циљ политичког ангажмна председника Двери Бошко Обрадовића је уједињење Републике Српске и Србије, а потом и стварање Српске уније, саопштиле су Двери.

obradovic bosko

Двери наводе изјаву Бошка Обрадовића за Балкан инфо, да се политиком бави, „како би за време свог живота дочекао осамостаљење Републике Српске и њено присаједињење Србији тј. уједињење Републике Српске и Србије у заједничку државу.“

Након тога би, како је додао, придодао и нови референдум у Црној Гори, где би српски народ у Црној Гори поново имао прилику да се определи да уђе у ту заједничку државу са Републиком Српском и Србијом.

„Ја за то живим. То је мој политички програм“, истакао је председник Двери, Бошко Обрадовић.

Он је објаснио да се залаже за „српске интеграције“, односно „уједињене српске земље и Српску унију“, а да га не занимају Европска унија, евроатлантске интеграције и НAТО.

„То интересује Вучића и неке друге западњаке. Мене интересују српске интеграције и Српска унија“, каже Обрадовић.

У Републици Српској данас се одржава референдум на којем се грађани изјашњавају да ли подржавају да се 9. јануар прославља као Дан републике.

Власти у РС одлучиле су да одрже референдум и након што је Уставни суд БиХ 17. септембра забранио одржавање референдума.