Прочитај ми чланак

БОШКО: Корупцијом у СНС угрожена физичка, економска и здравствена безбедност Срба

0

Народни посланици посланичке групе Двери у пуном саставу узели су учешће на Првој седници Другог редовног заседања Народне Скупштине. Први посланик који се обратио посланицима био је председник ПГ Двери, Бошко Обрадовић.

dveri-druga-sednica-prvo-zasedanje-skupstine-2016-10-04-post-840x320

Народни посланик Бошко Обрадовић затражио је  од министара Стефановића, Вулина и Кубуровић да у законском року од 15 дана писмено доставе обавештења и објашњења на неколико врло битних тема из њихових надлежности.

Имајући у виду изјаву премијера Александра Вучића да имамо огроман број миграната са којима не знамо шта ћемо, нити они знају шта ће са нама, уз препуњеност прихватних центара, прве случајеве покушаја пљачки  и силовања, Обрадовић сматра да је безбедност грађана озбиљно доведена у питање. Сведоци смо да после годину и по дана власт долази на позиције Двери, које су још онда предлагале озбиљнију контролу граница и много озбиљнији приступ одржавању опште безбедности грађана – истакао је Обрадовић.

Подсетивши народне посланике на случај који је узбуркао јавност, нарочито у Зрењанину, Обрадовић је затражио од министра Вулина објашњење на основу чега је дозволио брачном пару из Шведске да усвоји петогодишњег дечака, штићеника Центра за социјални рад – Зрењанин, уз неадекватно мали адаптациони период који је изложио дете стресу и није био у најбољем интересу детета.

Од истог министра очекујемо образложење зашто радницима ”Ласте” нису оверене здравствене књижице од јуна месеца за 2200 радника, међу којима има и тешко оболелих радника којима је скоро 4 месеца ускраћена здравствена заштита. Обрадовић је изнео чињеницу да је у току шести дан како радник Драган Филиповић штрајкује глађу на уласку у ”Ласту”.

Завршавајући своје прво обраћање, Бошко Обрадовић констатовао је да му се нико од надлежних органа није обратио у вези са достављањем доказа о корупцији и злоупотреби службеног положаја функционера СНС-а и начелника Златиборског округа Димитрија Пауновића, коју је недавно предочио јавности на конференцији за новинаре у Чачку. Позвао је министре Стефановића и Кубуровић да му у законском року поднесу објашњење докле су стигли са испитивањем овог случаја.