Прочитај ми чланак

Бошко и Ћута прегазили Брнабић на РТС: Срамото СРБ, где су рачуни Јованкине виле!

0

Александар Јовановић Ћута одмах је на почетку емисије "Реч на реч" на РТС 1 спочитао премијерки Ани Брнабић, иначе учесници дебатне емисије, да уништава природу и види је "као извор прихода". Критици се придружио и Бошко Обрадовић, а поменута је и вила Јованке Броз у којој живи премијерка Србије.

„Ви живите у Јованкиној вили, ми плаћамо ваше башкарање у сред ове немаштине и глади, покажите нам рачуне и колики вам је инфостан“, рекао је Ћута у емисији.

„Госпођо Брнабић, где је угаљ и рачуни за струју?“, питао ју је он.

Бошко Обрадовић је потом рекао да је Влада Ане Брнабић највеће понижење за Србију.

„Влада Ане Брнабић је највеће понижење за Србију. Никада нико за њу није гласао, нити се икада кандидовала за председницу Владе. Погледајте где је Србија сада када је Брнабић ту. Она ништа не одлучује, она не постоји, о свему одлучује један човек“, рекао је Обрадовић на РТС.

Брнабић је одговорила да опозиција нема никакав план.

„Поштовани грађани, прошло је 18 минута од ове емисије, сви су они Ђиласова опозиција, нисмо чули ништа шта би они променили или урадили да заштите животну средину. Нисмо у кафани Ћуто, мало поштовања према грађанима. Од њих ништа нисмо чули, чули смо само критике и то у односу на резиденцију које користе заштићене личности. Због безбедности су ме пребацили у Јованкину вилу“, рекла је Брнабић.

Ћута је рекао да Српска напредна странка и влада на чијем је челу Ана Брнабић спремна да прода природу Србије, да омогућава компање литијума и уништавање воде, ваздуха и земљишта.

Поручио је одмах на почетку да грађанима предстоји „јака борба“ да се изборе за своју животну средину.

Брнабић је, с друге стране, изјавила да Српска напредна странка ради најбоље у интересу Србије, као и да „ови који се сада представљају као зелени нису ништа урадили за Србију док су били на власти“.

Бошко Обрадовић, такође учесник дебате, изјавио је да „наша влада није наша влада“, те рекао „Рио Тинто марш из Србије“.

„Где нестаде угаљ, нисте ми одговорили?“, питао је Ћута председницу Владе Ану Брнабић у емисији „Реч на реч“ на РТС, која није одговорила на питања које јој је он поставио неколико пута.

„Ви сте од ове земље направили шведски сто и ви и Вучић сте конобари, па дајете свакоме ко шта жели“, рекао је Ћута.

„Он је ноторни пушач а прича о загађењу ваздуха, од тога умре много људи, због људи као ви који пуше где стигну, па и у Скупштини, ово је нови ниво лицемерја, како вас занима загађење ваздуха“, рекла је Брнабић на РТС.

У немогућности да одговори на питања Александра Јовановића Ћуте, али и Бошка Обрадовића, премијерка Србије Ана Брнабић је у емисији „Реч на реч“ малтене кренула да виче, мењајући тему – загађење у Србији – говорећи да читава опозиција, коју наводно води Драган Ђилас, има за циљ да оптужи Александра Вучића, председника Србије, да је „највећи загађивач“.