Прочитај ми чланак

Бошко и Чачани у протестној вожњи: Побуном до одлагања избора (ФОТО)

0

Неколико десетина чланова и присталица Двери, предвођени председником тог покрета Бошком Обрадовићем, учествовали су вечерас у Чачку у протестној вожњи аутомобилима и на бициклима, исказујући отпор актуелној власти.

Учесници протеста возили су централним градским улицама у Чачку са укљученим сиренама, док су они на бициклима, међу којима је био и Обрадовић, дували у пиштаљке и трубе.


Обрадовић је истакао да је протестна вожња побуна против актуелне власти и предстојећих избора које је оценио као „ненормалне“ и „противуставне“, наводећи да њихово одржавање није безбедно „ни из здравствених, ни из демократских разлога“.

– Ово је почетак великог народног протеста јер мислим да већина грађана сматра да избори морају бити одложени, да није нормално да буду одржани у време пандемије, да нема ни демократских услова за то, да није нормално да се у Скупштини мењају изборни закони усред изборног процеса – рекао је Обрадовић.

На питање да ли Двери остају при ранијем ставу да бојкотују предстојеће изборе, Обрадовић је рекао да ће сутра заједно са републичким посланицима Двери на конференцији за новинаре у Скупштини Србије изнети став у вези са бојкотом избора.

Упитан да ли ће протести Двери постати редовни, Обрадовић је рекао да је он започео личну побуну против власти и да ће је наставити и сам и заједно са колегама из Двери.

Обрадовић је позвао и друге опозиционаре да пронађу начине побуне који могу бити индивидулални или заједнички.

– Потпуно сам отворен за договоре са другим колегама из опозиције да консензусом дођемо до заједничког модела како да даље наставимо протест који су пре 15 дана почели грађани са својих прозора. Мисилм да у томе треба да будемо јединствени и да је заједничка побуна решење које води ка одлагању избора.

Потпуно сам отворен за договоре са другим колегама из опозиције да консензусом дођемо до заједничког модела како да даље наставимо протест који су пре 15 дана почели грађани са својих прозора. Мисилм да у томе треба да будемо јединствени