Прочитај ми чланак

БОШКО (ДВЕРИ): Реагујемо јер нам СНС не да да говоримо у Скупштини Србије

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић негодовао је јер је опозицији онемогућено да предложи допуне дневног реда нове седнице, која је заказана за сутра.

На конференцији за новинаре, Обрадовић је навео да је нова седница заказана данас у минут до 10 сати, те да посланици опозиције нису имали времена да поднесу своје предлоге за допуну тачака.

Обрадовић каже да су посланици у е-парламенту могли тек у 10.22 сата да виде да је нова седница заказана за сутра, што је мање од 24 часа пре њеног одржавања, а то је рок да опозиција достави своје предлоге.

Оценио је да је такав начин заказивања седнице најновији у низу скандала владајуће коалиције, те да председница парламента Маја Гојковић “бахатошћу” онемогућава опозицију да достави своје предлоге.

Тиме се директно крши право опозиције, сматра лидер Двери и додаје да до сада ниједан од близу 150 предлога опозиције за допуну дневног реда за више од годину дана није усвојен.

Обрадовић наводи да се тиме опозицији “отима” више од седам сати за образлагање допуне дневног реда седница, оцењујући да је реч о политичком насиљу.

“То је разлог због чега Двери и други посланици опозиције реагују против председавајућег Народне скупштине, против такве бахатости и против таквог политичког насиља и безбобразлука. Надам се да грађани који ово гледају сада схватају зашто смо ми толико борбени ове власти, јер нас они газе, малтретирају, понижавају…”, рекао је Обрадовић.

За сутра је заказана нова седница парламента на чијем дневном реду је потврђивање четири уговора.