Прочитај ми чланак

БОШКО (ДВЕРИ): Ного искључен да се не би чуло о спрези власти са криминалом

0

Посланик Двери Срђан Ного са седнице је искључен да се не би чула његова реч о спрези врха државе са криминалом, изјавио је јуче шеф Двери Бошко Обрадовић.

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је Ногу одузета реч јер је поменуо „приватне прислушне центре“ које поседују Никола Петровић и Ненад Ковач, напоменувши да је Петровић кум Ковачу, али и председнику Србије Aлександру Вучићу.

Обрадовић је навео да Ногу није дозвољено да говори након што је тражио обавештења о Глобалтелу чији је 45 посто власник Сава Терзић, а 55 одсто Пинк интернешнал и када је питао да ли је Глобалтел апликација за шпијунирање.

„Реците ми да ли посланик може да буде искључен са седнице зато што је поставио посланичко питање и да ли може да буде искључен на 20 радних дана јер је поменуо приватне прислушне центре“, питао је Обрадовић.

Он је казао да у Скупштини изгледа немају право да поставе легитимна питања зато што је „режим у страху“ чак и од пет минута колико опозициони посланик има да постави питања.

Обрадовић је на конференцију донео и плакат који је Ного држао у скупштинској сали, о протесту војних и полицијских синдиката који ће бити одржан у суботу 7. октобар испред Председништва Србије.

Он је рекао да је и то један од разлога због ког је Ного удаљен са седнице, да јавност не би чула да у у суботу у војска и полиција имају протест против председника државе Aлександра Вучича.

Ного је на конференцији казао да Двери неће да буду „икебана у Скупштини Србије као што је премијерка Aна Брнабић у влади“ и навео да није желео да изађе из сале јер у животу човек мора да покаже да је спреман да се бори за оно у шта верује.

„Нисам могао да дозволим да се ускраћује право гласа“, казао је Ного и додао да сматра да је у праву и да Двери само траже да се неправда исправи, да се врате секунди који су им одузети и да се повуку изречене мере.

Ногу је јуче на почетку рада у делу седнице када се постављају питања изречена опомена јер по оцени председавајућег није постављао питања већ давао коментаре, а потом су му, јер је говорио из посланичке клупе, изречене још две опомене, а потом и мера искључења са седнице.

Ного није желео да изађе из сале јер је сматрао да су прекршена његова права па је одређен пауза од сат времена која је трајала два сата, после чега је одлучено да седница буде прекинута и настављена данас у 10 сати.