Прочитај ми чланак

БОШКО: Ако излазност у недељу буде мала, опет ће бити џипова и батинаша

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је за Н1 да у Србији данас не може да се чује нико ко критикује власт, и да зато треба бојкотовати предстојеће изборе који су, према његовој оцени, и ризик за здравље грађана, јер сваког дана имамо више десетина новооболелих од коронавируса.

Није само реч о опозицији, не може да се чује нико ко критикује власт, ко указује на кључне проблеме, казао је Обрадовић гостујући на ТВ Н1. Из контакта са грађанима током обиласка Србије стекао је утисак да бојкот има утемељење међу грађанима.

„Људи су подељени, половину не само да не интересује опозиција, него их не интересује ништа. Друга половина хоће да застане, хоће да узму материјал, да се сликају, да јавно кажу да су за бојкот“, истакао је.

Упозорио је и да су избори ризик за здравље грађана, јер сваког дана имамо више десетина оболелих од коронавируса, а гласање ће се обављати у малим затвореним просторијама, у којима ће цео дан боравити више десетина људи. Стога је позвао грађане да у недељу остану код куће, сачувају своје здравље, али и свој глас за неке поштене и слободне изборе.

Лидер Двери је констатовао да је власт лагала грађане или сада када каже да је све у реду, или у време ванредног стања када је поручивала да због коронавируса треба да седе затворени у кућама.

Бојкот ће оголити диктатуру, оценио је Обрадовић и поручио да опозиција окупљена у Савезу за Србију неће признати резултате избора, нити Скупштину, нити нову Владу. Опозиционе странке које су се одлучиле да учествују на изборима, према његовом мишљењу, само дају „вештачко дисање“ и „легитимитет недемократском режиму“.

Бојкот има својих мана, и странке које неће учествовати на изборима много тога губе, али добијају кредит код грађана за неке наредне изборе, оценио је Обрадовић истичући да је управо бојкот пречица до демократских, слободних и поштених избора.

Упитан како ће их грађани видети и чути после избора, Обрадовић је одговорио: „Како су нас могли видети и чути и до сада“, подсетивши да за опозицију нема места на телевизијама са националним фреквенцијама и у високотиражним новинама.

Обрадовић је приметио и да се власт и прорежимски медији обрачунавају само са опозицијом која је у бојкоту, док странке које учествују на изборима ни у једном тренутку нису предмет напада.

Подсетио је и да су се на претходним изборима појављивали батинаши и џипови без таблица са тамним стаклима, изразивши уверење да ће их на улицама бити и у недељу ако се у неком тренутку испостави да је излазност мања него што режиму одговара.

Лидер Двери је казао и да је јасно да Вучић припрема јавност за „финале тајних преговора са Хашимом Тачијем и признање лажне државе Косово“ после избора, и позвао је „све патриоте“ да бојкотују изборе и бране Устав.