Прочитај ми чланак

БОСАНСКИ ПОЛИТИЧАРИ: Александар Вучић размишља слично као Зоран Ђинђић

0

lagamdzija-vucic

Председник Владе Србије Александар Вучић жели сарадњу у региону и то му је важно, истакао је данас заменик председавајућег Већа министара и министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија дан после састанка с њим у Сарајеву.

– С њим сам прилично дуго разговарао. Поред званичног састанка, имали смо мало дужи, одвојени сусрет на којем смо доста детаљно и прецизно разговарали – рекао је Лагумџија.

– Тај састанак ме је у многоме подсетио на оно што сам пре неких дванаест година имао прилику да осетим када сам разговарао с тадашњим премијером Зораном Ђинђићем, када је он покушавао да Србија искорачи напред – истакао је он.

– Пар седмица након тога, Милошевић је ухапшен и Србија је кренула напред. Вучић је сличног размишљања – оценио је Лагумџија у изјави за Клиx.ба.

Србија, оценио је он, треба да буде препознатљива по јакој економији и инвестицијама, и да генерише позитивну атмосферу и сарадњу у региону.

– Потпуно сам уверен да је Вучић човек сарадње, а не човек сукоба. То је добра порука региону, али и нама у БиХ – закључио је Лагумџија.

Он је навео да је најбоља порука чињеница да се договорило да се проба да се Србија и БиХ, као прве припреме за пројекте ЕУ „један плус 10 милијарди еура“ који ће бити доступни оним државама које су спремне да сарађују.

– Ако нам то у региону није довољан разлог, онда не знам шта нам је то што би нам бели свет требао понудити – оценио је Лагумџија. 

(Бета)