Прочитај ми чланак

Борко: Мали да ли си нормалан? Паре народу тек у јуну? Ко ће дотле да преживи!

0

У јучерашњем ФБ ливе заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић указао је, да је апослутно ове дане обележило хапшење, па пуштање на слободу Ане Лалић, новинарке портала нова.рс:

„Ана Лалић је ухапшена јер је грађанима Србије открила истину да нема довољно медицинског особља у новосадском КЦ, као и да нема довољно заштитне опреме, и других средстава. Овај режим се по својој традицији поново окренуо репресији, и почели су да хапсе новинаре. Ухапсили су и Јовану Поповић из Кикинде, и многе друге људе”.

Стефановић је додао да оваква пракса подсећа на преке судове и затажио да се сва суђења откажу док траје епидемија, јер примећује да судови раде по преком поступку.

Стефановић се осврнуо и на економске мере које су представили Чадеж и Мали, и нагласио:

„То нису никакве мере. То су предизборна обећања.Они су предвидели да помогну привреди да помогну запосленима, али још увек немају законски оквир за спровођење. То је неозбиљно , и то је , нажалост, право лице ове власти. Ми немамо правни акт шта запослени супружници да раде са децом. Имамо у странци жену која је самохрана мајка двоје деце. Она и даље мора да иде на посао јер јој држава није омогућила да остане код куће, и сачува себе своју децу од зарезе. Тим предизборним обећањима они кажу да ће минималац људима исплатити у јуну. А како да преживе људи до јуна. Мере које смо ми предложии су подразумевале исплату одмах. Затим они одлажу плаћање пореза и доприноса, а не ослобадјање привредних субјеката од плаћања пореза и доприноса за месец април. Овако це већ исцрпљеним фирмама натоварити обавезу која ће их гасити и довести до губитка радних места”.

Стефановић се посебно осврнуо на тврдње Владимира Дјукановица из СНС који и и време епидемије плаши народ некаквим сценаријом за насилно преузимање власти од стране опозицоје, и тражи од њега да престане да измишља тврдећи да једини који мисле на власт су управо они што доказује, и то што Вулин мери сопствени рејтинг док људи умиру, а Влада га не смењује.

Стефановиц је обавестио јавност и да су издавачи дневног листа “Блиц” укинули колумну Небојши Крстићу који након што му је “Твитер” суспендова налог због говора мржње је избачен и из “Блица”, јер је недопустиво да неко у 21. веку призива идеологију нацистичке Немачке и тражи дератизацију јавног простора.

На крају Стефановиц је тразио од представника власти да престану са праксом пребацивања одговорности на градјане због својих грешака и да престану да вичу на њих јер 98 одсто људи у Србији поштује препоруке лекара и понаша се у складу са мерама социјалног дистанцирања.

„Проблем су били неозбиљни наступи самог државног врха који се могу наћи у свим медијима. Нису криви људи за пропусте већ неодговорна власт”, закључио је Стефановић.