Прочитај ми чланак

БОЛЕСТ „Ако опозиција дође, неће бити плата и пензија! Никада се нећемо повући!“

0

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је у Скупштини Србије изјавила да ако опозиција, која данас протестује у парламенту, постане власт у Србији неће бити плата и пензија.

Ана Брнабић је, представљајући кандидата за министра привреде Слободана Цветковића, навела да је његово радно искуство током вођења Новосадског сајма најбоља референца, јер ће Србија организовати специјализовану изложбу Експо 2027.

Цветковић је унапредио Новосадски сајам, повећао број сајамских дана и присуство страних излагача и организовао први онлајн сајам у региону током пандемије вируса корона, рекла је Ана Брнабић.

Она је изјавила да се на Експо 2027 очекује учешће 97 земаља и да се процењује да ће изложбу посетити 2,6 милиона људи.

Србија мора да искористи ту прилику да представи „другачију, јаку, нову, препорођену и васкрслу Србију“, поручила је Ана Брнабић.

Током њеног излагања опозициони посланици су стајали, певали и узвикивали „Ана лопове“, користили пиштаљке и држали транспаренте са порукама за испуњење захтева скупова „Србија против насиља“.

Између чланова владе и руководства парламента и посланика опозиције стајало је скупштинско обезбеђење.

Морамо да се боримо, јер ако одустанемо, онда ћемо да допустимо да овакви људи спрече повећање пензија које сви пензионери очекују ове године. Ако одустанемо и они успеју у блокади скупштине, нису блокирали никога од нас, они имају намеру да спрече повећање пензија од 5,5 одсто ове године, рекла је Ана Брнабић.

Она је изјавила да ће опозиција, ако успе у блокади, спречити да мајке деце до 16 година добију 10.000 динара по детету и да ће, уколико се седница не одржи и власт се повуче, „та деца и њихове породице остати без једнократне помоћи, сада када смо успели да повећамо стопу наталитета“.

„Можете да радите шта хоћете, али ми нећемо одустати. Ви гласније, ми јаче. Ако ви победите неће бити плата, пензија, путева. Никада се нећемо повући. Ми ћемо се борити сваког минута, сата, секунде за бољу Србију“, узвикнула је Ана Брбнабић.

Она је пољопривредницима поручила да, ако опозиција постане власт, неће бити субвенција за пољопривреду.

Уколико опозиција успе у блокади, нема четири милијарде динара за лечење ретких болести. Зато шта год ви радили данас, сутра или за месец дана, ми морамо да радимо за ову земљу. Нећемо се повући, јер Србија не сме да стане, рекла је Ана Брнабић.

Она је изјавила да ако власт одустане нема наставка радова на Фрушкогорском коридору, обилазници и сличним инфраструктурним пројектима.

„Никада нас нећете победити, јер ми се боримо за Србију, а ви се борите за себе“, поручила је Ана Брнабић.

Председник парламента Владимир Орлић оценио је да је то што опозиција ради у скупштини срамота и да покушавају да парламент претворе у „бувљу пијацу“, јер мајке спречавају да добију подршку за своју децу.

„Треба да вас је срамота све заједно. Јел се тако понашају одрасли људи, неко ко је зрео, народни посланик? Ко сте ви да не дате да скупштина ради оно што је њен посао – води рачуна о интересу народа“, рекао је Орлић и опозиционе посланике назвао силеџијама и насилницима.