Прочитај ми чланак

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Србија није последњи бастион руског утицаја на Балкану, али…

0

Србија није "последњи бастион руског утицаја" на Балкану, како то оцењују многи са Запада, али је Србија веома важно упориште Русије као што је и Русија важна Србији, изјавио је руски амбасадор у Београду Александар Боцан Харченко за Радио-телевизију Војводине.

Осврћући ће се на коментаре да је сам његов долазак у Београд на место амбасадора доказ колико је Москви Србија значајна Харченко је у емисији „Прави угао“ РТВ-а изјавио:
„Србија је веома важна за Русију не због мог именовања. То доказује интензивни дијалог председника Србије Александра Вучића и Русије Владимира Путина, последњих неколико година, јер раније нисмо имали такав интензитет дијалога на високом нивоу, а имамо развијене и парламентарне везе, и велика достигнућа последњих неколико година.

Имамо осећај да је и за Србију Русија такође веома важна и заједно полазимо од тога. Бастион није прави израз. Не сматрамо и не говоримо да је Србија бастион за друге земље, које су Србији важне као и Русија и са којима такође развија интензивне односе. Ми, једноставно, развијамо билатералне односа на узајамну користи.

Велико упориште је прави појам, јер је то више од обичних билатералних односа. Оно што имамо са Србијом сад, високи ниво сарадње и поверења, сажето и једноставно речено то је , упориште, ниво односа када једна земља може да рачуна на другу у сваком тренутку“, одговорио је Харченко на течном српском језику.

„А што се тиче оцена моје маленкости, претерујете, али настојаћу да током свог мандата докажем да су, они који су изрекли те оцене близу реалности“, додао је руски амбасадор.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!