Прочитај ми чланак

„БЛИЦ”: Мариника Тепић уводи Ђиласову странку у Скупштину Србије

0

Мариника Тепић формирала је нови посланички клуб у Скупштини Србије, у којем више нема лидера Нове странке Зорана Живковића, сазнаје незванично “Блиц”.

Поред Тепићеве у њему се налазе некадашњи посланици ДЈБ. Како сазнаје “Блиц”, Тепићева је одлучила да распусти посланички клуб слободних посланика и формира нови на чијем ће челу бити управо она.

Недавно је дошла код Живковића и тражила му да потпише да он напушта посланички клуб слободних посланика. Он је био затечен, није хтео то да уради, а онда је она одлучила да формира нови посланички клуб – каже извор “Блица” упознат са дешавањима у овом делу опозиције.

У посланичком клубу слободних посланика до сада су били Живковић, Тепићева и некадашњи посланици ДЈБ Александра Чабраја, Јован Јовановић и Соња Павловић.

У новом посланичком клубу поред Тепићеве, која ће бити шеф, биће и некадашњи посланици ДЈБ Ана Стевановић, Бранислав Михајловић, Јован Јовановић, Соња Павловић.

Сви они према сазнањима нашег листа требало би да уђу у странку коју ће основати један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас.

На тај начин, Ђилас би баш као и лидер Народне странке Вук Јеремић могао да добије свој посланички клуб.

Занимљиво је да се Тепићева на овај корак одлучила у тренутку када опозиција бојкотује парламент. Тепићева није одговарала на позиве „Блица“.

Мариника Тепић је у парламент Србије ушла као посланица ЛСВ, али је пред председничке изборе иступила из те странке због неслагања са предлогом да лидер ЛСВ Ненад Чанак буде кандидат за председника Србије. Активно је учествовала у кампањи Саше Јанковића, али, иако се очекивало, није се прикључила Покрету слободних грађана. О разлозима разлаза са Јанковићем рекла је да иако је била чланица изборног штаба Саше Јанковића током председничких избора, није очекивала позив на оснивачку скупштину његовог удружења, с обзиром на то да је након избора он обелоданио да политичаре више не види међу својим најближим сарадницима, а она је остала политичар приступањем Новој странци Зорана Живковића.

Након изласка из ЛСВ у парламенту је деловала као самостална посланица, а потом је заједно са Живковићем и троје експосланика из ДЈБ формирала посланички клуб слободних посланика.

Живковић без коментара

Лидер Нове странке Зоран Живковић потврдио је сазнања “Блица”, али није ништа више од тога желео да коментарише.

– Не желим да коментаришем, то није питање за мене, позовите госпођу Тепић – поручио нам је Живковић кратко.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!